Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från september, 2007

Fotoprojektet

En av mina bilder för vecka 4, tema Stark. Fick inga poäng rätt många röster, men kritiken från domaren, Jonas Söderström, och kommentarerna är rolig läsning. "Rent tekniskt är chilifrukterna (bild 5) utan tvekan veckans bästa bild! De har det som kedjan saknar: kontrast och fylliga, lysande färger. Och det som flera av de andra saknar djupet från förgrund till bakgrund. " Är rätt nöjd med bilden, det var svårt att se i displayen på kameran, rött är svårt att se. Det ser ut som om bilden blir överexponerad så resultatet blev en överraskning när jag tittade på den i datorn. I helgen har det blivit massor med bilder, hade besök från Östersund, A-L och S. I lördags var vi in till city och gick i Gamla stan sedan åkte vi ut till Rosendals trädgård. I söndags tog vi en promenad ut till udden vid Runö, kanonväder, jätteskönt att sitta ute på klipphällarna och fika. Det kommer lite bilder så småningom. Letar efter bilder för veckans teman som är Arbete och Vardag i fotoprojektet . T

Funderingar i tunnelbanan

Hur har man tänkt här? Vill man först uppmana ungdomar att lägga sina pengar på spel så att de sedan kan söka hjälp hos Maria-kliniken för spelberoende? Eller är det jag som missuppfattar budskapet eller är det är en ren slump att de hamnat bredvid varandra. Gjorde en annan intressant iakttagelse igår i tunnelbanan, på väggarna i rulltrappan är det alltid annonser för olika saker, nu peppar man för Desperate Housewives som började igen igår. Av ca 10 bilder i tunnelbanan är varannan en bild på Ewa Longoria i en tjusig rosa klänning , fast det fanns inte så många kvar. Sitter de numera på nåns vägg eller??? Annars är det rätt mycket just nu, jobbet tar tid, inkräktar på fritiden ;), skulle vilja ha några fler timmar på dygnet just nu för det är så mycket jag vill göra. Sova måste man ju också. Imorse var jag in på en affär för att ta foton för fotoprojektet , tyvärr så blev nog inte bilderna bra så jag får tänka om. Veckans teman är Stark och färgstark. Har lite idéer men man måste ju

Äntligen!

Idag kom min nya hem-pc som skulle ha levererats i augusti. Den som väntar på nåt gott (eller en ny dator) väntar alltid för länge.

Kantarellpaj

Idag har vi mest varit inne och fixat. Det har regnat en hel del. Börjar få lite ordning i arbetsrummet men en hel del kvar. Men det kommer att bli jättebra när det blir klart. Var till Coop och handlade på em. Köpte kantareller för att göra "Världens snabbaste Kantarellpaj" som Niklas lagade i sitt matprogram i torsdags. Receptet finns här . Vi gjorde en stor paj istället för flera små eftersom vi inte har några små pajformar. Kantareller och salladslök, ser jätteläckert ut. Den färdiga pajen. Perfekt med ett glas rött vin till.

Äntligen fredag

Så skönt att det är fredag, skönt med helg, även om vädret inte verkar bli så bra. Fast då får vi tid att fortsätta få i ordning med hyllor i vardagsrum och arbetsrum. Fixade till klockan ett i natt så det är väl därför jag är trött. Sov gott på bussen till jobbet imorse, det var mycket trafik så det tog lång tid, men då hann jag ju sova lite längre istället. Gick från jobbet rätt tidigt för att hitta bilder till fotoprojektet Fem Fotografer . Jättesvåra teman den här veckan men det ska väl vara en utmaning. Nu har jag lagt upp två bilder som jag är rätt så nöjd med i förhållande till den tid jag lagt ner. Fast om jag får några röster återstår att se. Skönheten ligger i betraktarens öga. Nedan några av dagens bilder. En bild från Humlegården, tar bussen därifrån när jag åker hem. Var tidigt ute så jag gick en sväng och tog några bilder. Det är så fint med alla stora träd. Gick till en tunnelbanestation längre bort när jag åkte hem, passerade detta på vägen, grafitti kan vara

IKEA

En sväng till IKEA efter jobbet. Billy-bokhyllor och förvaringslådor. Niklas får flytta upp i arbetsrummet så blir det ordning där också.

En bild till....

När man skickar upp bilder via mobilen så har jag inte lyckats lista ut hur, eller om det går skicka upp flera bilder till samma inlägg. Här är en bild till från sjön, jättefint med vita näckrosor. Sitter på jobbet nu, fast jag vill inte vara här, vill hellre vara ute och ta bilder till fotoprojektet eller göra första lektionen på kursen i Digital Bildhantering som jag ska läsa på distans i höst. När det gäller fotoprojektet så vet jag inte vad jag ska ta för bilder för veckans tema, men det ger sig innan fredag. ???!!!??? PS! Ser att horisonten lutar väldigt mycket på bilden. Det måste bero på telefonen... eller kan det möjligtvis vara fotografen?????

Bilder från söndagens promenad

En bild från berget ovanför sjön. Om det inte var skog ivägen skulle man nästan se hem till oss, det är ca 1 km hem till oss. Har aldrig gått runt hela sjön förut och det blev lite bergklättring och en massa foton men Sonyn, den här bilden är tagen med mobilen.

Födelsedagsfirande

Ikväll har vi varit till Uppsala och gratulerat sonen som fyller 25 år idag. Konstigt vad tiden har gått fort, känns inte som så länge sen han var liten. Helgen har gått alldeles för fort, igår var det fint väder så B och jag var ute och gick i drygt två timmar upp till de två sjöarna som ligger i skogen ovanför vårt bostadsområde. Jättefint med vita näckrosor som blommade. Tyvärr lite svårt att få bra bilder för de var för långt från stranden. Ska lägga upp lite bilder senare, men nu är det sovdags.

Fotoprojekt

Jag är med i ett fotoprojekt som heter 100 Foto, 10 Veckor & 5 Fotografer . Tanken är att vi under 10 veckor ska ta 2 bilder per vecka med två teman. Första veckans bilder ligger ute nu. Gå gärna in och titta och rösta på din favoritbild. Två av bilderna är mina, men jag säger inte vilka :-) Sidan finns på femfotografer.blogspot.com . En domare kommer att välja ut tre av bilderna och kommentera. Lite nervöst att lägga ut egna bilder men samtidigt en utmaning så att jag förhoppningsvis blir bättre på att ta bilder och lära mig att utnyttja möjligheterna i kameran.