Fortsätt till huvudinnehåll

Bland mördarfår och hippiekossor

Semester den här veckan, i alla fall måndag-onsdag sen är det helg och inarbetad dag. Finns en fördel med att vara borta, jag njuter destomer av att vara hemma. Igår regnade det så jag ägnade en stor del av dagen åt mitt företag, så nu har jag kommit igång med bokföringen. Det ska vara rätt från början. Nästa steg är att komma igång med web-shoppen.

Idag har jag varit hos tandis, lite jobbigt att gapa i en och en halv timme, han har preparerat för en porslinskrona som ska dit i slutet av månaden. Han är rätt rolig min tandläkare, sjunger hela tiden när han jobbar, hittar på egna texter till melodierna.

Idag lyste solen så det blev en promenad ut till udden, måste ju kolla in fåren och kossorna som dom släppte ut där i lördags.

Det är fantastiskt vackert den här årstiden, marken är täckt av vitsippor och jag tycker det är lika fascinerande varje år när marken är vit.

Mera vitsippor.....

... och ännu mera. Den här bilden är jag rätt nöjd med.

Så går man där i godan ro och helt plötsligt står dom där!!! Dom fina fåren och lammen, fast enliigt sonen så är dom lite lömska, "mördarfåren".

De här poserade fint för mig.

Och den här från Tele2 kom faktiskt fram och hälsade, var väl nyfiken vad jag hade för abonnemang på min iPhone förstås....

Sen hittade jag dom, kossorna, eller Highland Cattle som dom heter, som sneglar på en under lugg. Dom var inte så sällskapliga, hela flocken sprang iväg rätt snabbt sen såg jag inte dom nåt mera idag. Men en bra bild i alla fall......

Kommentarer

  1. Jättefina bilder! Härligt att gå ute på udden, det är ju så vackert där! Skönt att du verkar piggare, ha en underbar helg och njut ett kuvert är på g till dig :)
    kram D

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Periocular dermatit

Jag har haft utslag runt ögonen sen i våras och har smörjt med kortisonsalva eftersom det var det som min husläkare skrev ut. Det har inte blivit bättre utan varit kliigt, rött och irriterat. Inte så kul heller även om det inte synts så väl tack vare glasögonen. Har trott det varit allergi och eksem och provat att utesluta olika livsmedel men inget har hjälpt. Gjorde ett allergitest också som inte visade nåt. Förra måndagen fick jag nog och tänkte boka en tid hos husläkaren men valde istället att utnyttja jobbets sjukvårdsförsäkring och fick en tid samma dag hos en hudläkare samma dag. Han tittade på mina utslag och sa att det är inget eksem eller allergi utan något som heter Periocular dermatit. Intressant fall dessutom eftersom jag har det mesta runt ögonen, vanligast runt munnen och då heter det Perioral dermatit. Han fotade mina utslag för att använda i utbildning. Tyvärr så vet allmänläkare sällan vad det är och skriver ut kortisonsalva vilket bara gör det värre. PD är

Gardiner

När vi beställde växthuset köpte vi till solskydd som ska reflektera värmen och ljuset. Men den kändes rätt tråkig så det fick bli spetsgardiner från IKEA istället. Vi använde vajrar som vi spände i taket och på väggen där taket börjar. Satte fast gardinerna med klämmor och hängde på vajrarna.   Så här blev det. Superbra tycker jag, är så nöjd. Både mysigt och skyddar mot solen.  Inifrån växthuset.  Utifrån ser det ut så här. Vi har redan tillbringat ganska många kvällar här med ett glas vin och bara njutit. Så härligt när något blir så bra som man tänkt sig. Plantorna verkar också trivas och växer som tusan.

Mina nya glasögon då....

Jag är nöjd :) Ser bra dessutom.....