Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från mars, 2010

Krokusar, Köpenhamn och ryggskott

Krokusarna i rabatten utanför huset har slagit ut nu så jag antar att det är ett bevis på att våren är här. Snön bara smälter bort men det gör inget har haft nog av den varan den här vintern. Sen är det sommartid också så man måste kliv upp blängtidigt. Nu gör ju inte jag det, kliver upp tidigt alltså, men snart är det slut på softandet. Tisdag morgon bär det av till köpenhamn dit jag har blivit deporterad, ska i alla fall jobba där ett tag är det tänkt. Lite spännande och jobbigt på samma gång men det blir nog bra får vi hoppas. Har varit till naprapaten idag har haft så ont i ländryggen och ner mot benen sista veckan. Alldeles stumt och jätteont att ligga på sidan. Ryggskott tyckte hon och körde elstimulering och massage. Ska dit igen på torsdag sen är jag fit for fight igen. Är redan mycket bättre även om det fortfarande hör ont. Just ja, jag har blivit med iPhone En vit fin 32 GB. Är mycket nöjd med den. Finns många roliga AppS att ladda ner. Men det är en omställni

Duschkabinen

Det går framåt med byggandet av duschkabinen nu fattas slangar för att koppla in vatten som inte följde med. Slangarna alltså vatten finns redan... - Skickat från min iPhone

Vååår

Det finns hopp om att det blir vår. Såg de första krokusarna i rabatten utanför vårt hus idag. Tog en promenad ner till havet men det var så mycket snö att jag inte gick ända fram.

På väg norrut

Nu lämnar vi sundsvall. Grått, regnigt, snö.dimma dvs alla vädertyper utom sol. Känns som om vägen blir längre för varje gång. Hela familjen samlad i bilen, länge sen sist. Vi har kört frågesport. Är rätt säker på att jag vann ;)Såklart. Idag har vi lämnat över nycklarna för huset till de nya ägarna. Dom verkar mycket nöjda, hoppas dom kommer att trivas. Ritade en karta över tomten med alla växter osv. Kul att de är intresserade. Blir nästan lite semester nu i östersund, b och jag ska bo på hotell blir så många ändå som ska bo hos min svärmor.

Besiktningen

Var på plats strax före 8 på besiktningen, fick vänta en stund, datorproblem sa besiktningskillen, som var väldigt trevlig för övrigt. Bilen mådde bra och vi kör vidare ett år till. Att den var nytvättad i går em syns ju inte. Hade snöat lite imorse och sen ett par grader varmt så då är den smutsig igen. Det går mycket snabbare att ta sig till jobbet sen vi flyttar, sparar minst 10 minuter på att slippa åka igenom åb på morgonen. Idag är jag på jobbet, ska ha utvecklingssamtal med min chef. Kul att träffa lite folk också och vila upp sig efter flyttandet. Känner mig rätt sliten i kroppen efter allt bärande.

Hmm

En insändare i nedan nämnda Amelia. Vad är det för konstigt att vara kär i en dator? Fattar ingenting..... If you can't beat them, join them.

Biltvätten

Fick bilen tvättad igår, kollade in tidningsutbudet. Ingen tidning med lättklädda pojkar, bara flickor. Fast egentligen är jag ju inte så intresserad av att kolla i såna tidningar. Fick bli Amelia istället. Det kostar lika mycket att få bilen handtvättad där som att köra den igenom automattvätten på OK. Kan tvätta den själv och spara 50:- om jag tvättar den på W&D, men valet är inte så svårt för mig då. Speciellt inte nu på vintern.

IKEA

Åkte till IKEA i tisdags em och handlade en hylla till köket. Blev bra så köket börjar bli klart. Allt har inte hittat sin plats ännu men det blir mer och mer. Kollade lite på kontorsstolar också, både Bs och min hamnade på tippen. De var mer än utslitna, hittade en lämplig kandidat kanske. Sen ser man ju eftersom att det inte blir som vi planerat, de hyllor vi tänkte köpa till arbetsrummet får inte plats så det blir en annan lösning istället.

Ny nageldesign

Dags för nya naglar igen, den här gången blev det lite glittrigare. Från lila längst ner och sedan två nyanser av blått och lite glittrigt längst upp. Jag är nöjd. Hade sett en bild som jag blev inspirerad av, och Vera fixade det. Började dagen med att köra min stackars bil till verkstan, den gick inte på alla cylindrar så det kändes hårt att plåga den men det är ju inte så långt som tur är. Min diagnos stämde, en tändspole som gett upp, dessutom var två dåliga så det blir totalt 3 nya. Har fixat lite här hemma idag, så det ser rätt skapligt ut i köket och gästrummet. I vardagsrummet är det fortfarande gångar genom alla kartonger. Känner mig rätt slut så nu är det sovdags.

Dagens stora fråga...

Alltså varför är 6 rädd för 7 ? Eller som Röysopp sjunger då i Tricky Tricky Nån som har ett förslag? Tricky Tricky Is six afraid of seven, ‘cause seven eight nine? I'm about to lose it a second time Staring at the wall, hour after hour Running up and down, over and over It's so tricky tricky, this little one too, Well, if it is a lunatic we'll name it after you. Put it in your pocket and pick it up We're here to entertain, show them what you got. Six afraid of seven, ‘cause seven eight nine I'm afraid of losing the places I find If I was made equal, is this what I get: A bunch of stories to interpret? etc

Mitt hus

Här är mitt hus som vi flyttat till. Eller mitt och mitt, vi hyr en lägenet i det. De två fönstren längst upp till vänster är våra. Soligt och fint. Inne är det också soligt, fast en väldig oreda med kartonger och saker överallt. Köket och sovrummet funkar i alla fall, där är det mest ordning. Igår hade vi flytthjälp av sonen och dottern med sambo. Hann flytta alla stora tunga saker sen har vi kört ett lass idag också med släpvagn och ett lass till tippen. Vi hade tänkt vara klar idag men så blev det ju inte. Tur att vi har några dar på oss så att flyttfirman kan börja imorgon istället för idag. Började dagen med en promenad sen skulle jag åka ut till huset och plocka ihop innan jag skulle åka till besiktningen. OBS! Rätt dag den här gången. Men se det ville inte bilen vara med om. Den gick inte på alla cylindrar så den tordes jag inte åka nånstans med. Imorgon blir det verkstadsbesök, troligtvis en tändspole som gett upp, råkade ut för samma sak förra sommaren och ett vanligt fel enl

Rätt låt vann

... tycker jag och tydligen en hel del av svenska folket också. Mello-finalen kan man ju inte missa så det blev tv-bänk av flyttkartonger, och madrasser på golvet att sitta på. Lägg även märke till vårt fina bord, design HAFA, kommer senare att användas som duschväggar. Bra med alternativa användningsområden.

Ett första glas vin...

Efter allt skjutsande av skräp och saker så blev det middag och ett glas vin i nya lgh. Vad kan passa bättre än ett glas Chablis, min favorit för tillfället. Sängen flyttad och bäddad så det blir sova här i natt. Känns riktigt bra faktiskt, imorgon får vi flytthjälp av dottern + pojkvän och sonen. Imorgonkväll ska det vara tomt så att städfirman kan ta hand om att städa lgh på måndag.

Tippat

Dagens första aktivitet avklarad. Ett helt släp med överblivna saker sorterade på tippen. Nu ska vi fylla släpet med lite andra saker som soffa och tv så vi kan se mello ikväll.

Hipp hipp hurra.

Funderade imorse varför flaggan var hissad i föreningen. Men såklart, det är ju Republiken Jamtlands nationaldag. Den svenska flaggan var hissad här men det beror väl på att de inte har nån republikflagga. Ser på tv att dom firar kronprinsessans namnsdag också idag..... Har varit ledig idag för flytt. Lastade bilen full med saker och åkte till lägenheten. Sen kom dom från Hemma-butiken och installerade tvättmaskin, torktumlare och diskmaskin. Blev bra men vi måste fixa med avloppet till tvättmaskinen för dom ville/fick/kunde inte borra i kaklet. B hyrde en släpvagn som vi lastade full med saker som skulle till tippen, sen visade det sig förstås att dom stänger halv fyra på fredagar. Nytt försök imorgon. Kanske sista natten vi sover här nu, enligt planen ska vi sova i nya lgh imorgon natt. I

Oj!

Har fått två mail idag med grattis till utnämningen. Undrade ju förstås varför men fick svaret i bilen hem när jag lyssnade på nyheterna. Jag, eller snarare en namne då, eftersom jag vet att det inte är jag, har blivit utnämnd till landshövding i Östergötland. Det är ju snällt att gratulera mig, men det vore ju bättre att gratulera rätt person. Jag har fått F-skattsedel nu så nu har jag ett registrerat företag, inget namn dock men det ska väl lösa sig det med. Är trött idag, lite öm i vaderna, har fått ihop nästan 8000 steg idag bara av att bära saker i trapporna. Nya tag imorgon. Är ledig i tre dar för flytt nu, företaget bjuder på en dag, sen får det bli två dar till, för att fixa och dona.

Produktfotografering

Utrustningen vi införskaffat för att ta fina produktfoton. I första hand för att ta bilder på USB-minnen nu till web-sidan. Ett litet tält som man belyser från sidan. Sen följde det med olika bakgrunder så man kan byta. Behöver testa mera och lära mig använda inställningarna på kameran, blir väl mer tid till det efter flytten. Kul att testa är det i alla fall.

USB

Här är de första USB-minnena som är graverade och klara för leverans. Riktigt snygga tycker jag. Håller på och fixa till bilderna så att jag kan lägga upp bilderna på den blivande företagssidan. Tyvärr så har jag inte fått mitt namnförslag godkänt av Bolagsverket, får fundera lite och höra vilka alternativ det finns. Känns ju lite snopet när man fastnat för ett namn. Men när saker och ting inte blir som man har tänkt sig så får man tänka om. Imorgon ska jag åka in till kontoret i stan igen. Ska installera Linux på min jobbdator, ominstallerade den igår med windows så nu får det bli en dual boot så jag kan ha båda operativen. Snart är det slut på friden verkar det som, ett nytt uppdrag på gång, fast det verkar lite kul också. Ska vara ledig några dar för att fixa med flytten bara först.

Min dator har flyttat...

Idag blev det min dator som fick flytta, inklusive skrivbord. B har dragit kabel från modemet i hallen till routern i arbetsrummet. Hyfsat snabb uppkoppling, 17/2 så det är helt ok tycker jag. B flyttade alla blommor idag, igår tog vi köksbordet och några stolar. Så det blir lite omsänder. Söndag ska allt vara klart.

Mera flyttbestyr

Det stod en garderob i klädkammaren med plasthyllor, såna som brukar rasa ner om man lägger nåt på dom. Den har jag demonterat och kastat ut idag. Naturligtvis fanns ingen matta där garderoben stått så jag skulle åka och handla en ny matta till klädkammaren, men det var ju kört en söndageftermiddag. Så vi låtsas som om set regnar så länge.... Nu blev det Antonius från IKEA som får tjänstgöra istället, klart att börja fylla lådorna. B har satt upp gardinstänger och gardiner. Bara en vecka kvar nu innan vi ska vara ute. Känns rätt bra faktiskt, bara allt är flyttat så....

Jag vet var min brevlåda bor....

Den har flyttat ut till Runö så nu kan postis lägga den i lådan och inte på skolan då..... kanske t.o.m på samma ställe den satt för fem år sedan. B har satt upp gardiner i köket och arbetsrummet, jag packade bilen full med lådor från arbetsrummet. Beställde utrustning för produktfotografering i förrgårkväll, idag kom den. Ett litet tält, lampor och ett bord. Ska bli jättekul att testa, har fått de första usb-minnena graverade så jag vill ha lite bra bilder att lägga upp på websidan. Lägger ut en länk när sidan finns uppe.....

Utsikt

Utsikt från vårt köksfönster ikväll när vi var upp med det vi handlat på IKEA. Ingen bra bild genom fönstret. Lite förändringens tid nu känns det som, väntar på ett nytt uppdrag på jobbet, ska få en ny chef också, flytt till nytt boende, börjat min högskolekurs och så håller mitt företag sakta att ta form. Sen finns det ju en massa annat att glädja sig åt också, men allt kan man ju inte blogga om ;) Livet är gott!

Shopping mm

Oj, har haft jobb mest hela dan. fick ett litet blixtjobb igårkväll med att översätta delar av ett dokument från engelska till svenska. Översättningen var delvis påbörjad med ett översättningsprogram men det blir ju lite kul ibland, som t.ex Hardware (hårdvara) var översatt till Hudkräm, den kopplingen förstår jag inte. Var klar till lunch med det sen fick jag en bit till också. Apropå översättningsprogram så brukar min mamma få brev från USA från ättlingar till henne som bodde på gården där jag är uppväxt. Hon tog sina fem barn och utvandrade till USA i början av förra seklet. I varje fall så blir det roligt när Douglas använder sitt översättningsprogram, vi funderade länge vad destillationsapparat hade för betydelse. Passade inte in i sammanhanget, men det är Still (fortfarande) som översätts så. Idag har vi varit och inhandlat tvättmaskin, torktumlare och diskmaskin till lägenheten. Får det levererat och installerat nästa vecka. Perfekt när vi bor på trejde våningen. Sen blev det e

Badrumsfixande....

Vi åkte till K-Rauta idag och inhandlade ett nytt badrumsskåp till vår "nya" lägenhet, det gamla var rätt skabbigt och trist. När vi tog bort det gamla såg det ut så här. Måste ha varit rätt överväldigande med en sån tapet i hela badrummet. Blir nog till att fixa och måla lite runtomkring när det nya är på plats. Förhoppningsvis får vi det nya skåpet monterat imorgon, + en lampa i taket, fanns ingen förut utan enbart belysning i badrumsskåpet dessutom en scary installation med sockerbitar och isoleringstejp.... Imorgon ska vi kolla på tvättmaskin och torktumlare, vet ju vad vi ska ha, det blir en likadan tvättmaskin som den vi köpte hit. En månad innan vi bestämde oss för att sälja. Sånt som kallas timing.

Jag har nog glömt....

Jobbade på kontoret inne i stan idag. Gick längs Drottninggatan till T-centralen när jag slutat kände inte för att handla nåt eller knappt ens titta i affärer. Gick bara och insöp atmosfären och förundrades över alla människor. Bilden är från tunnelbanan, så känns det när alla människor ska av och på, helst samtidigt.

Oj

Telia är väldigt snabba måste jag säga, dom måste ha suttit och väntat på min beställning, fick bekräftelse på att jag uppgraderat klockan 21.00 och nu 44 minuter senare är det uppgraderat. Snyggt :)

Första blogginlägget från nya lgh

Nu är det väsentliga fixat, internet alltså. Fick telefonen inkopplad redan igår så idag tog vi med oss modem och router och kopplade in. Fungerade klockrent på en gång. Dessutom fick vi 7mb av 8 här istället för 5 som vi fick på Obv. En uppgradering till 24 är beställd. Lampor är uppsatta i varje rum, i alla fall fönsterbelysning med timer så nån på Bs jobb hade ju förstås kommenterat och undrat om vi glömt lyset på igårkväll ;) men man kan ju ha lyset på en stund på morgonen också. 11 stora flyttkartonger har hittat hit + lite annat. Duschkabin är beställd och kommer i slutet av veckan förhoppningsvis, sen ska den installeras, undras om det är nåt man kan klara själv eller om man måste leja nån för det. Tvättmaskin, torktumlare och diskmaskin ska också inhandlas. Känns som om det kommer bli riktigt bra att bo här. Fin utsikt och mysig lägenhet. Ett litet dilemma är dock att det blir väldigt trångt med vår säng. Sängborden ryms inte.... Jaja det blir nog bra. Typiska i-landsproblem kä

Inte så hårresande

Så ser mitt hår ut idag efter frissbesöket, syns inte så stor skillnad, lite ljusa slingor och fyllning i botten. Fascinerande över att mitt hår har blivit så långt, jag som aldrig haft långt hår förut. Har inga planer på att klippa mig kort igen, trivs så bra med det. Idag var det min vanliga frissa som jobbade första dagen efter sin graviditet, hon jobbar en dag i veckan framöver. Nästan svårt att välja vilken jag vill gå till, både hon och hennes ersättare är jättebra.

Mmmmm

Efter allt mitt slit denna dag, frissan, pengaväxlande, köpa duschkabin, lämna in vhs-band för digitalisering, hälsa på nya lägenheten, så blev det en dubbel espresso och chokladmousse. Hittade ett recept i nyaste MedMera tidningen på chokladmousse som man gör på 70% choklad, smör, socker och ägg. That's it. Sen kan man ha hallon ovanpå också. Den blev suveränt god. Lägger in receptet för den som vill testa. Det blev rätt stora portioner, jag gjorde av nästan en hel chokladkaka 100g och det blev 3 glas av den.

Goda utsikter.....

Utsikten från vårt blivande arbetsrum. Man ser havet från oss. Lite svårt att se idag när det mest är vitt allting. Blir nog bra. När B nyss hade börjat jobba på Runö så hyrde han en etta mitt emot där vi bor nu. Satt där och jobbade nån dag när jag var nere i Sthlm, tyckte det var så häftigt att kunna se havet från köksfönstret och nu får jag tillbaka den utsikten.

Pengasäcken...

Jag har lagt alla mynt i ett par små Höganäskrus som vi har i bokhyllan och när vi nu håller på och packa tog jag med mig dem till banken. Trodde det var kanske 1000 kronor men det var betydligt mer. Behändigt dessutom när man bara kan knappa in sitt kontonummer och mata in dem i en maskin som räknar åt en. Det har toksnöat här idag. Väldigt onödigt eftersom det är nollgradigt ute. Har varit till frissan och sedan till K-Rauta och beställt en duschkabin till nya lägenheten. Utan dusch kan vi ju inte bo där. Den kommer i slutet av veckan förhoppningsvis. Satt ett badkar där innan som är borta, hästarna på ängen utanför har fått det som vattenho. B har ägnat förmiddagen åt att få tag på nycklar till lägenheten. Husfrun hade dom inte, inte vaktis heller och inte receptionen. B fick låna en huvudnyckel så vi kom in i alla fall, och nu har visst nycklarna kommit tillrätta. De fanns i receptionen ;) Här hemma ser det lite kaosartat ut. I varje fall i arbetsrummet, har strimlat massor med pa