Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från november, 2011

Tiden går...

Flera dagar utan bloggande..... så det kan bli. Det har varit för rörigt på mitt skrivbord för att jag skulle kunna göra nåt tror jag. Har ägnat en del tid åt att sortera och slänga papper och saker för att få lite mera ordning i min hörna. Vem är det som bär hit alla saker egentligen? Vet vilket svar jag kommer att få från älsklingen som har skrivbordet mitt emot så den frågan borde jag inte ställa :) Man ska inte ställa de frågor man inte vill höra svaret på. Har varit oändligt trött på mornarna sista veckan, dels är jag uppe för länge på kvällarna och så är det mörkt, och så lite uttråkad till det, så nu har jag börjat använda min Wake-Up-Light-lampa och det funkar faktiskt.  Har fått ett uppdrag för resten av året också, lite roligt faktiskt och inom ett område jag har mycket erfarenhet. Tror det blir bra, fast det är alltid lite nervöst med nytt, men det är ju det jag behöver, lite utmaningar och lära mig nya saker. Ska jobba på kontoret i skogen nu så då får jag kö

Fota utan att frysa om fingrarna ?

Passade på att gå in på Naturkompaniet igår när vi var inne i stan och köpa ett par handskar som är perfekt när man är ute och fotar den här årstiden. Blir lite kallt åt avtryckarfingret så de här är perfekta. Torgvantar som blir tumvantar, eller tvärtom dock ett litet minus för att tummen inte går att ta av men det kan jag leva med. Använde dem igår och de funkar jättebra. Lägg dessutom märke till hur bra mina naglar matchar ;)

Tassels

En av dagens missions var att köpa "tassels" dvs tofsar till våra fina röda gardiner som får pryda köket fram till jul. Hittade jättefina på Hemtex i bästa Maria Montazami-stil :) Resultatet blev jättebra tycker jag. Lite svårt att få en bra bild på stjärnan men ni får föreställa er :) Äntligen är det advent så vi får lysa upp vintermörkret och det är slut på svinnovember. Advent kommer av latinets adventus och betyder ankomst.

Morgondagens mission

Jag har varit duktig idag. Putsat fönster i köket, vardagsrummet och sovrummet. Rätt snabbt fixat, plocka bort blommor och köra. I de flesta fall.... I vårt arbetsrum blir det ju liiite trickigare då. Vi har våra två skrivbord framför fönstret, och det är ju trevligt, men inte optimalt vid fönsterputsningen. Hmm kanske därför vi hoppade över det fönstret förra gången :) Fönstren öppnas dessutom inåt.... Det blir morgondagens utmaning då så vi kan sätta upp en fin julstjärna där :) Skrivbordet till höger med två skärmar är mitt.

Another day in my life.....

Börjar bli rätt bekväm av att softa här hemma. Nåja jag ägnar faktiskt tid åt jobbet också för att hålla mig ajour med vad som händer och leta efter nya möjligheter :) Tränade idag igen, kändes lika motvilligt som i måndags men det är bra med sällskap i det fallet för att komma iväg. Rätt kul när vi tränar tillsammans systeryster och jag, vi kör ju våra individuella träningspass och är klara samtidigt utan nån som helst planering eller att vi bestämt. Jag körde ett slowburnpass och en halvtimme på gångbandet till desperate housewives. Har fått ännu ett mål med min träning. dels att orka med att gå i bergen till våren i Italien. Men nu känns det inte omöjligt att det kan bli en resa till en plats jag drömt om. Jag vill åka till Peru och gå inkaleden. Sonen har gått den och åker gärna dit igen. Vore jättekul om vi kunde åka dit alla fyra. Men jag antar att det behövs i alla fall lite kondition för det och det kan ge mig motivation att träna. Annars tränar jag för att jag tycker det är r

Fänkål

Dagens middag. Testade ett recept på en gratäng med fänkål, blomkål parmesanost, ägg och grädde. Det blev jättegott. Till det fläskkarre och bearnaise. Fänkål innehåller bara 1,4 g kolhydrater så det kan nog bli fler gånger. Har mest använt den till fisk förut.

Träning och guld

Idag har både kroppen och själen fått sitt. Hade bestämt med systeryster att träna idag så det var bara att köra, vi var rätt oinspirerade båda två men var det bestämt så var det. Så när jag nu ändå tog mig iväg så bestämde jag mig för att vara lite tuff med kroppen, körde 15 minuter på gångbandet och blev svettig bara av det, sen ett styrkepass där jag ökade vikter på nästan allt. Det kommer att straffa sig, känner att en träningsvärk from hell är på gång. Fast det är en skön känsla samtidigt då vet man ju att det tar :) Sen ägnade jag lite tid åt ett tråkigt måste-göra som ska vara klart imorgon, dvs den årliga måluppfyllnadsproceduren för jobbet när jag ska tala om hur duktig jag varit typ. Det gäller att ha en bra dag när den ska fyllas i så att jag har åtminstone lite tilltro till mig själv... På kvällen var det dags för en guidad visning av INKAs Guldskatter som visas i Bergrummet under Östasiatiska museet på Skeppsholmen. Intressant att få en guidad visning med vad som

Spotify & bubbles

Spotify på TVn med bubblor :) levande ljus, trevligt besök, vin, ost, salami, wordfeud, skratt, prat, Downton Abbey, blogg, foto.... en trevlig lördagkväll alltså :)

Tuggummi

Vi tänkte handla tuggummi i pressbyrån på mässan men det säljer de inte i den kiosken. Frågade varför och hon sa att på tex antikmässan ville man inte ha tuggummi på sofforna... Utanför ingången ser det i alla fall ut så här.

Fotomässan

Fotomässan idag. Kul att kolla runt. Känna lite på en Sony Nex 5 och A900. Men det blir ingen ny kamera nu. Finns inte på prio-listan är dessutom nöjd med min precious. Jag blir inte bättre fotograf med en ny kamera heller, så enkelt ät det inte. Vad som däremot skulle vara nice-to-have är en wacom-skärm dvs en bildskärm där man kan rita direkt på skärmen men det är lite överkurs om man inte jobbar professionellt som bildbehandlare. Min wacom-bräda funkar dessutom jättebra men man kan ju önska fast jag väljer nog hellre en iMac isåfall. Lyssnade på ett kort föredrag med Mattias på Moderskeppet om hur man tar hand om 65000 bilder på ett smart sätt. Lika roligt som alltid att lyssna på honom. "alla" säger att det är så viktigt att taggs bilder med nyckelord för att kunna söka och jag har ju haft lite dåligt samvete för att jag inte gjort det och ju fler bilder det blir desto svårare att komma igång. Så säger han att det bara är slöseri med tid att göra det för det ä

Novemberblomster

Den här fina klematisen har vi haft på balkongen hela sommaren. Kändes lite trist att slänga den eftersom det är en perenn men inne i lägenheten är det för varmt så nu står den i trapphuset i ett fönster. Där verkar den trivas alldeles utmärkt som synes. Kanske årets sista ros i rabatten utanför huset. Mitten av november passerad och de blommar fortfarande. Fortsätter att fota med 50mm/f1.4 känns bra och tänk så lätt kameran blir med det objektivet :) Känns dessutom som om det blir väldigt bra skärpa på bilderna. Idag känns som en typisk Bo Kaspers-dag, ni vet.... "Ännu en dag när inget blir gjort....." Igår var jag till jobbet på gruppmöte och åt lunch med tvillingmamman och en till kollega som jag inte träffat på länge. Kul. Fick ett par kontakter också som kanske kan vara intressanta i framtiden. I helgen blir det nog en tur till Fotomässan bland annat.

50 mm

50 mm är brännvidden på det objektiv jag använde igår med bländare 1.4.  Tyckte jag behövde slita mig från mitt 18-250 objektiv som jag använt mest sen jag fick det förra hösten, med nåt litet avbrott för macrofotografering.  Lite speciellt att använda ett fast objektiv, dvs man kan inte zooma osv utan man får anpassa sig till motivet på ett annat sätt.  Har en hel del att lära märker jag, många oskarpa bilder pga fel bländare osv. Men förhoppningsvis blir det bättre, tror inte jag kan skylla på kameran ;) Nedan några bilder från gårdagens promenad ut till udden. Känns som jag fotat allt där så jag försöker hitta nya vinklingar och motiv. Det var så fint ljus igår som lyste upp det gula i bladen. Nere vid bryggan mellan Kristenholmen och Gästholmen. Mossan blev nästan självlysande i ljuset. 7 svanar såg jag, tror det var samma familj som jag såg förra veckan + en familj till som begav sig ut på äventyr :) Härliga höstfärger Även vissna blommo

Mac mm

Igår var en riktig Mac-dag. Jag använder min Mac som jobbdator så jag passade på att uppdatera mig vad som hänt på den fronten. Tog dessutom steget att uppdatera till Lion, senaste versionen av operativsystemet och det föranleder ju såklart uppdatering av lite andra program. Men inga problem alls så det verkar bra, jämfört med när man uppdaterar en windowsversion ;) Nä jag blev inte miljonär den här gången heller.... Skulle sitta fint med några miljoner. Får fortsätta jobba då. Letar boende till resan vi ska göra till våren. Där vi trodde vi skulle bo hyr de bara ut per vecka och så länge ska vi inte vara borta den resan. Idag lyssnade jag klart på Buzz av Anders de la Motte. Fortsättningen på Geim och den här var lika bra. Slutade med en Cliffhanger så det är väl bara att vänta på fortsättningen. Det bästa av svenska deckare nu tillsammans med böckerna av Dan Buthler och Dag Öhrlund om nån frågar mig.

Äta enligt LCHF

Äter ju enligt LCHF sen snart 4 månader tillbaka och det funkar jättebra. På vägen upp till Östersund i fredags så stannade vi som vanligt i Tönnebro för att äta. Hittade inget som direkt passade på menyn och de var väldigt tillmötesgående, säg vad du vill ha var svaret. Det blev grillad kyckling med bearnaisesås och sallad. På hemvägen stannade vi där igen och samma sak då. Var inte så hungrig så jag beställde en räkmacka utan bröd, dvs sallad, ägg, majonäs och rejält med räkor. Perfekt. Jag börjar bli rätt bra på att beställa det jag vill ha nu. Från början var det lite jobbigt men det är aldrig några problem att få tex grönsaker eller sallad istf för potatis etc.

Lite bilder

Lite bilder från helgen. Några med lite effekter andra inte. Fina höstfärger i Östersund och i Överammer skulle jag fånga rimfrost men det var för mörkt när vi kom dit. Mitt 18-250 objektiv är rätt ljuskrävande så det funkar inte är det börjar bli lite halvmörkt och det blir det tidigt den här tiden på året. På väg hem nu, lite dryg bilresa men inte så mycket trafik som tur är. Helgen har varit bra men rätt intensiv som det blir såna här helger. Imorgon börjar en ny vecka med nya spännande äventyr, eller nåja så spännande blir det nog inte. Men nåt kul händer det säkert :) Önskar alla en fin vecka. Ciao ciao

11-årskalas

Idag har vi varit till Överammer och gratulerat fine brorsonen som fyller 11 år idag. Chattade med honom för nån vecka sen och han frågade om jag kom till hans födelsedag. Vi hade ju inte tänkt det men vad gör man inte när han säger att han vill att bästa (och enda) fastern ska komma på kalas :) Brorsonen blåser ut ljusen för andra gången idag, det gick bra den här gången också. Bernt syns i bakgrunden. Såklart så blev det några bilder på Noxxi brorsonens hund. Sååå fin. Blev bjudna på god middag också. Sen skjutsade vi hem modern så har vi hunnit träffa henne lite också. Är så mycket man ska hinna med och så många man vill hinna träffa när vi är uppe.

Mot Östersund

En av skorstenarna på aluminiumsmältverket utanför Sundsvall. Det är sex stycken totalt och varje skorsten har sin egen färg. Jättefint när man kör förbi. Lyckades bara fånga den turkosa på bild. In i filmjölken eller dimman då om man så vill. Från Sundsvall och upp till Överammer var det bitvis så dimmigt att man inte såg många meter framför bilen. Kallt är det också -6,5 i Överammer där vi lämnade av A. Fint med alla frostiga träd. Kanske blir lite fotande imorgon.

Tatuering

Bestämde träff med Yvonne utanför HeavenlyInk igår, sönerna hade gett henne ett presentkort på en tatuering så hon skulle boka tid för det. Hon är ungefär lika otålig som jag så det blev en tatuering direkt eftersom de hade tid. Inte oväntat ett hundrelaterat motiv ;) Jag var med som coach och moraliskt stöd och passade såklart på att dokumentera händelsen. Intressant att se hur det går till också. Skickade ett sms till Bernt när vi var där och frågade vad han tyckte jag skulle välja för motiv. Han svarade inte ens på det, han tog det inte på allvar eftersom han vet att det är bland det sista jag skulle göra.

Ut i dimman

Det var väldigt tjock dimma imorse när jag vaknade imorse så efter frukost tog jag min Precious och gick ut till udden. Dimman hade börjat lätta då men man hörde fortfarande båtarna tuta i dimman. Så här ser det ut ute på udden, mitt eget "paradis" som är naturskyddsområde numera.  Kossorna och fåren har flyttat hem till bondgården nu så det var väldigt lugnt där. Utsikt över Palme stenar mot andra sidan viken. Uppe på klipporna på Gästholmen Längst ute på udden. Träffade på en svanfamilj som inte tog minsta notis om mig fast jag var bara några meter ifrån dom när jag var som närmast. Pappa svan burrar upp sig lite. Så vacker. Sällan som vattnet är så spegelblankt, många master är det på Svinninge marina. På andra sidan vid Tunafjärden.  Fina höstfärger på nyponbladen. Det här har varit en fantastisk vecka med många möten med härliga människor i olika sammanhang. Känner mig lycklig och tacksam för att ha så många fina människor omkring mig. Finaste Verisen skrev s