Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från mars, 2012

Sen sist

Förstår inte var dagarna och framför allt kvällarna tar vägen. Eller jo det gör jag ju. Dagarna går ju mest åt till att förstå hur saker och ting hänger ihop, varför program inte funkar som de ska osv. Spännande saker alltså :) Kvällarna går för fort också i vanlig ordning, har en tidstjuv där som jag måste ta itu med. Årets första vitsippor såg SF och jag på vår lunchpromenad i torsdags. Fast jag såg faktiskt ett par stycken förra veckan i rabatten utanför huset där det är varmt. Krokusarna fick ett snabbt slut när de blev frukost åt ett av rådjuren som går här. Bernt störde visst mitt i frukosten. Nytt stickprojekt, en tröja till mig, spännande att se hur det blir. Valde ett garn i benvitt, blir bra till sommaren när jag är solbränd :) Idag åkte vi till Mörby och fikade med geekkollegan, hennes sambo och en till kollega. Trevligt, vi jobbar ju inte på samma ställe så vi träffas nästan aldrig på jobbet. Har inte blivit nån träning i veckan. Inget har funkat, känt mig trött och småför

Påskharar och lite annat

En av de schweiziska kollegorna hade med sig påskharar. Mm schweizisk choklad som jag ska spara till påsk. Det är lite kul med alla olika nationaliteter i projektet. En ny kollega började igår. Han är den första utomeuropeiska. Totalt 9 nationaliteter f.n. Som vanligt få tjejer. Vi är 3 av totalt 20-25. Min belgiske kollega funderade på om projektledaren som är engelsman blev förolämpad om man säger gomorron till honom. Menade att det låter som moron=idiot ;) Ingen träning hittills i veckan. Men nu börjar det onda äntligen ge med sig. Får se om förkylningen bryter it eller ger upp. Hoppas på det senare. Idag är det en månad kvar tills vi åker. Längtar verkligen. Hinner jag med 15 träningspass innan dess? Ja det gör jag om jag bestämmer mig för det. Rätt skönt att känna att inget är omöjligt och att det finns så många möjligheter. Ställde en fråga idag som jag hoppas jag får ett positivt svar på. Man får be om hjälp om man behöver det :)

Stickat mm

Helgen har varit kort och intensiv. Igår firade vi min svärmors födelsedag och det var kul att träffa Bernts bröder med familjer, blir ju inte så ofta. Senaste stickalstret klart. Den rosa sjalen av bambugarm till dottern. Jag är nöjd med resultatet som blev som jag tänkt fast jag inte hade nåt mönster. Igår var det en Non LCHF dag det blev både smörgåstårtor och chokladtårta. Min svärmor gör supergoda smörgåstårtor så det är värt att göra ett undantag. Gott var det. Har haft träningsvärk i ryggen och magen som har varit värre än nåt jag tidigare känt i den vägen. Funderar på om det är förkylning på gång eftersom jag reagerar så. Känns mycket bättre idag så det blir nog träning imorgon om jag orkar upp nu när det är sommartid. smorde in ryggen med voltaren hjälpte inte så mycket och Bernt höll på att få en astmaattack av doften på den. Utanför huset där min mamma bor. Ser lite roligt ut med alla rullatorer ändå har min mamma sin inomhus. Hälsade på hos henne innan vi drog iväg söderut

Fullt upp

En intensiv vecka och väldigt bra. Andra veckan i projektet och det funkar jättebra. Har kommit igång med programmerandet, gör lite felsökning och rättningar. Ett bra sätt att sätta sig in i allt. Har tom skrivit lite unix- kommandon, det är typ 20 år sen sist, men det går nog att fräscha upp kunskaperna. Det är så kul och ännu roligare blir det om det blir som jag vill ;) Funkar bra med att få ihop jobb och träning. Tre pass den här veckan, två konditionspass och ett styrkepass idag. Bestämde mig för att köra hårt och nu har jag träningsvärk i ryggen och magen som inte är av denna världen. Den jag haft tidigare är en smekning i jämförelse. Sitter i bilen nu och är snart framme i Östersund. En snabb visit över helgen för att hälsa på våra mammor. Födelsedagsfirande osv. Usch nu körde vi på en grävling :( stackars den.

Night out

Team event med projektet som började med middag på restaurang Hjerta ute på Skeppsholmen. Suveränt god mat torskrygg till förrätt och hängmörad entrecote till efterrätt. Sen en crème brulee to die for. Passade på att fota lite när vi gick från Skeppsholmen visserligen bara med iPhonen. Sen besök på icebar inne på Nordin sky. Då får man så här fina kläder. Lägg märke till vantarna som hänger i sidorna i bästa dagismodell. De behövdes för att hålla i glasen av is. De glider ur händerna annars. En drink ingick i entrén och jag valde en med det passande namnet Ice cooler. Var kvar en stund sen började jag tycka det var så kallt så då fick det vara nog. En trevlig kväll med mina nya trevliga kollegor.

Steg

Min Fitbit stegräknare som jag skrivit om tidigare skickar varje vecka en rapport över hur aktiv jag har varit. Det här är nog den bästa veckan hittills sen jag köpte den. Har inte nått upp till 10000 per dag men rätt nära  i alla fall. 4,5 mil är inte illa tycker jag. Kanske därför det känns i rumpan och låren att jag gått mycket. 2 konditionspass på gymmet, 1 styrkepass + två långpromenader ute på udden. Det är bara att fortsätta då.

Udden

Lite bilder från fredagens och dagens promis ut till udden. Betydligt skönare idag, lite varmare och mindre blåsigt. Hmm borde väl veta vilket träd det är..... Nere vid stenbryggan. Längst ute på udden, Bernt njuter av tillvaron. Kärleken spirar, idog uppvaktning bland svanparen. så ståtlig ett annat svanpar, kanske ska spela lite svårflörtad.... Hälsade på den gamla eken som är ca 525 år. På baksidan är det ett stort hål, nångång har den brunnit för den är alldeles sotig inuti. Den ser inte så stor ut men den är faktisk jättestor, man får lätt plats inuti den. Utsikt inifrån eken.

Lördag

Vi åkte till Täby centrum idag. Jag behövde en ny kalender och hittade en sån jag ville ha. Idag kom vi faktiskt ihåg att kolla vilken reklam vi blev erbjudna när vi åkte in i parkeringshuset. De har riktad reklam utifrån vilken bil man har. Vi fick erbjudande till Rudy's frisörer, hur man nu ska tolka det. Lite gott fika och shopping blev det. Inte för mig men för Bernt. Tre snygga skjortor och en jacka. Det är dyrt att ha med honom :) När vi kom hem fick jag ett infall att åka ner till gymmet eftersom det inte blivit någon styrketräning den här veckan. Sagt och gjort, skyndade mig iväg innan jag hann ångra mig. Körde uppvärmning på gångbandet och sedan efter det program jag fått av min PT. Hade mina barfotaskor fivefingers på mig och när jag stod vid vikterna såg jag att killen bredvid sneglade på mina fötter så till slut frågade han.... Fast de är ju inte å ovanliga, har sett åtminstone två personer som har såna. De är jättesköna fast jag går inte så länge i dem ännu, behöver

Prommis

Hade tänkt åka ner till gymmet imorse men så satte jag mig och jobbade och skulle bara..... Det fick bli en prommis ut till udden istället på 4 km. Blåste kallt som attan bitvis. Blev ingen snabb promenad heller eftersom jag hade kameran med mig. Kanske blir några bilder att visa när jag tömt kameran. Blev middag nere på byn sedan på The Public som har bra mat. Mmm nu lite doftande i soffan. Känner mig ganska nöjd med veckan när det gäller träning, borde ha varit ett styrkepass också men jag får ta igen det nästa vecka om det inte blir nåt i helgen. Viktigast är ju faktiskt konditionsträningen just nu. SF tycker vi ska gå trapporna upp på lunchen, vi äter på våning 1 och jobbar på 5. Blir nog bra det också. Är inte helt döende efter trapporna ;) min regel är ju annars att är det mer än två våningar så får man åka hiss ;)

Hatar windows

Nya jobbdatorn har dummat sig idag, två gånger dessutom. Nu när jag snart installerat allt jag behöver. Gaaaaah Jag tycker faktiskt den har uppfört sig bra och varit hyfsat snabb med en i5-processor och Windows 7, men nu sjönk förtroendet. Kanske ska kolla om jag kan använda min Mac istället, borde ju funka när man kör i en remote miljö. Förresten, det finns en sak som Mac inte klarar av..... .... att krascha och ge en blå skärm.....

Årets första tussilago

Började dagen på gymmet med en timme på gångbandet. Hade egentligen tänkt köra styrka men behöver lite lugn för att göra det, dvs inte känna att jag behöver skynda mig till jobbet. Det får bli imorgon istället när jag jobbar hemifrån. Det blir mycket fokus på träning nu men det är ju ett av mina prioriterade områden nu. Fascinerande att jag orkar mer på så kort tid. Kände mig så nöjd och lycklig när jag kom ut från gymmet. Kul att komma till jobbet också. Lite roligt idag att jag fick vara med och intervjua en person för en roll i projektet. Man kan få många olika arbetsuppgifter :) Gick en lunchpromenad med SF sen vi ätit, och såg årets första tussilago. Skönt att komma ut en sväng när solen skiner.

Ingen touchscreen

Hmm hur säger man till sin kollega att han inte ska sätta fingrarna på skärmen när han ska förklara nåt för mig? Är det ofint att sätta en lapp som säger: Please don't touch the screen! ???

Så bra

Känns verkligen som om jag kommer att trivas med mitt nya uppdrag, alla är trevliga och jag känner mig väl mottagen. Flyttade ett steg idag så jag sitter i samma fyrklöver som mina utvecklarkollegor, så jag kan terra dem med frågor ;) jag har faktiskt börjat med att fixa lite saker som finns på en åtgärdslista. Ett bra sätt att lära sig när man får lista ut hur det hänger ihop och fungerar. Jag tar bara in informationen eftersom och väntar på att det ska säga aha när bitarna ramlar på plats. Eller om det säger klonk??? Sjukt nöjd (hmm håller det på att bli ett favorituttryck?) med en sak idag, chattade med en kille jag jobbat med förut och han var inte helt nöjd med projektet han jobbar i idag. Nämnde det för projektledaren att han kanske var intresserad och han nappade direkt. Jättekul om det blir så att han kommer till mitt projekt. Hoppas det, han är jätteduktig. I lillebilen som jag kör finns det mycket säkerhetstänkande, när man kommer över tio km så låser den dörrarna, ma

Vårtecken

Lite trött ikväll efter tidig morgon, träning och ännu en intensiv dag på jobbet. Kom faktiskt in i utvecklingsmiljön i eftermiddag så det går framåt. Imorgon kommer jag kanske igång att göra nåt också. Lite roligt att det är ett projekt med många olika nationaliteter, mestadels från Europa. Nu får jag träna engelskan igen, känner mig lite ringrostig. Vi var till Coop en sväng nu ikväll och där säljer de penseer. Är inte det väldigt tidigt? Vi väntar nog ett tag med att sätta några på balkongen även om de är fina. Risken är ju rätt stor att det hinner snöa mer även om jag inte vill ha nån mer snö. Små lila krokusar har börjat slå ut i rabatten framför huset såg jag imorse.

Gym kära gym

Började dagen på gymmet med 60 minuter på gångbandet. Körde ett steg högre än förut och det funkade och var rätt jobbigt. Perfekt alltså :) Var på jobbet vid 9, ska komma iväg tidigare nästa gång men höll på att fixa med filer för att få igång notes på nya datorn. Vaknade före klockan och kände mig pigg, har sovit rätt dåligt för att jag funderar för mycket och försöker lyssna på en bok istället. Somnar ifrån den, vaknar och försöker hitta tillbaka där jag var när jag somnade osv..... Det är så det får bli nu, morgonträning 2-3 gånger i veckan. No excuses.

En intensiv dag

Sent igårkväll fick jag ett mail från projektledaren där det stod att jag skulle börja i uppdraget idag och inte nästa månads som det sas förra veckan. Ooops men det är helt ok för min del har softat länge nog nu. Idag har varit en intensiv dag med info om projektet, vad min roll innebär osv. Ett nytt jobb som datastage-utvecklare, så härligt att vara tillbaka i nördvärlden igen. Känns som om det här kommer att bli jättekul. Hade en lunchdate inbokad med tvillingmamman och två andra kollegor så det passade perfekt. Har ägnat tid åt att konfigurera min nya pc ikväll, får väl lov att använda den istället för MacBeth nu antar jag. Fast den verkar ändå hyfsat snabb med win7 och när jag trycker i den 4gb till så blir den nog bra..... fast det är ju fortfarande ingen Mac även om jag pimpar den med ett äpple.

En dag i Uppsala

Till Uppsala idag för att hälsa på sonen och fina svärdottern som dessutom fixade håret på mig och Bernt. Fick se bilder från deras häftiga Rio-resa, bara lite avis.... Åt god lunch osv. Vi gick ut sedan till Gränby och på vägen finns den här statyn. Lite svårt att se men den här lille krabaten som krupit in i röret tittar ut med huvudet i tratten. Så söt. I Gränby blev det lite spontanshopping för Bernt som hittade några fina tröjor. Jag skrev ju igår att jag inte hittat några kläder jag ville ha, men jag har rått bot på det med lite nätshopping, ett par toppar och klänningar. Köpte flera klänningar förra året och det har gett mersmak, nu får det bli vår snart. En fin solnedgång när vi gick hem igen. Enligt runkeeper så blev det en promenad på närmare 5 km och en timme så det är ett godkänt som veckans femte pass. Hur ska jag leva upp till det här nästa vecka?

Sjukt nöjd

The sky is the limit Det här har varit en sjukt bra vecka. Bitar faller på plats och allt känns så positivt. Det största är nog att det äntligen har blivit klart med mitt nya uppdrag som jag väntat på så länge. Ska bli så kul att börja. Längtar efter att få programmera igen. Lite roligt är det ju att två resurschefer skålat för mig när de var ute och åt middag :) Sen har jag tränat fyra pass den här veckan som jag skrivit om förut. Känns så bra. Nu ska jag få styrkeprogram från min pt och köra själv några veckor. Fokus ligger på kondition/fettförbränning, dvs nöta på gångbandet kompletterat med styrka för att bygga upp muskler. Trevliga möten med människor på olika sätt, finns många sätt att mötas förutom i köttvärlden, dagens teknik ger många möjligheter. Ny jobbdator, som jag inte har haft tid att fixa till, har lite jobb att fixa. Nu ska jag installera en utvecklingsmiljö så jag kan leka lite inför nya uppdraget. Idag blev det lunch nere på byn med några vänner, lite

Strong is the new skinny

Har sett det på ett antal bloggar, Strong is the new skinny . Förutom att jag gillar det så är det ett klädmärke också har jag förstått. Känns helt rätt, Skinny kommer jag aldrig att bli men Strong vill jag vara. Med den inslagna vägen med kost och träning borde det bli bra. Fast jag är ju rätt stark redan ;) i alla fall säger min PT det. Nån nytta har det väl gjort träningen sista året. Den här veckan har jag tränat fyra gånger. Det känns så bra, endorfinerna flödar och jag mår jättebra. Måndag & torsdag 1 timme på gångbandet med 3-6% lutning. Tisdag & fredag styrketräning med min PT. Nu ska jag träna själv några veckor så ska vi träffas igen och se hur det funkar. Målet är att träna minst 3 pass i veckan och hur svårt kan det vara att hinna det? Blir en liten utmaning när jag ska jobba normala tider framöver. Säger som sonen: Just do it! Eller det är bara att göra't.

Vita påskliljor?

Vi köpte påskliljor häromdan för att ha på balkongen. I min värld så skulle de såklart vara gula så vi blev lite förvånade när de började slå ut och de var vita. Fina är de i alla fall. Eftersom det är kalla nätter så får de bo inne på natten. Började dagen med att åka till gymmet som planerat och gick en timme på gångbandet. Körde på 80% av maxpuls med intervaller. Tiden gick så fort och det kändes inte jobbigt. Tror att det är på morgonen jag ska träna. Imorgon blir det styrka med PT. En rätt intressant dag, jobbmässigt ett halvt steg framåt hoppas jag, lite utbildning, utvecklingssamtal med min chef, fin respons på det jag jobbat med senaste månaden, en ny jobb-pc väntar på mig.....

Planering

Nu finns 4!! träningspass inplanerade i min kalender för nästa vecka. 2 styrkepass med PT och 2 konditionspass på gångbandet. Känns bra. Behöver bli mera strukturerad. Har varit en lugn dag idag, kollat på skidåkning och njutit av solen på balkongen, softat i soffan med en stickning, bakat bröd, lagat god mat..... Läste nånstans att stickning är som meditation, kanske stämmer, man måste fokusera på det man gör annars blir det fel och då måste man sticka baklänges. Gillar ju mönsterstickning så då får man hålla lite koll. Men det är samtidigt ett bra tillfälle att fundera över saker och ting när man har en stickning i händerna, jag kan ju titta på tv samtidigt också. Önskar alla en fin vecka, den kommer att bli super känner jag :)

Lördag

Gårdagen fortsatte med mer trevligheter, dottern kom och hälsade på och vi hade en trevlig kväll med lax och vin. Idag blev det lite av varje, började med att tvätta bilen eller rättare sagt Bernt tvättade den. Sen ner på byn och hämtade en tavla vi lämnat för inramning och lunch på The Public. God mat som vanligt. Gillar deras inredning som är lite eklektisk. Sen en tur till Norrtälje för att leta en tygaffär, och vi hittade en också med mycket fina tyger som väcker lusten att sy. Nu blev det bara fleece till ett litet projekt. Har lyxat till det med hjortron och grädde till mello, gott. Första två omgångarna var ok, men sen har det spårat ur tragiskt nog. Hur dåliga var låtarna som inte kom med undrar man ju när man lyssnat på kvällens omgång.

Blomstermysteriet

Fina blommor fick jag i eftermiddags. Tulpaner och ranunklar och lite annat. Kortet som följde med :) Hade jag inte förväntar mig. Så kul med överraskningar.

Nyfiken...

Imorse ringde de från blomsteraffären här i Åb och sa att de skulle komma med blommor i eftermiddag. Vem skickar blommor till mig/oss???? Så nyfiken. Jag har ingen bemärkelsedag eller nåt..... Sen väntar jag på ett besked från jobbet, det är en spännande dag idag.... Har varit på gymmet och kört 1 timme på gångbandet. Körde ett program med lutning 3 - 6% som passar perfekt för att hålla 80% av maxpuls. Lyssnade på en bok under tiden och tiden gick jättefort.  Känns sååå bra :)

Våriga hallonblommor

Resultatet efter gårdagens besök hos bästa Verisen , hallonröd glittergele med små blommor som också glittrar lite. Känns fint och vårigt. En bild till tagen i lite skugga, svårt att säga vilken bild som gör mest rättvisa åt färgen, fast det är nog båda eftersom det skiftar. Vera ska börja med fotbehandlingar också, ser fram emot att få fina fötter och framför allt naglar till våren/sommaren med nån fin dekor på stortånageln.