Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från juni, 2013

Lite bilder

Lite bilder från förra helgen när vi var upp till Jämtand. När jag var till Hammarstrand på Midsommardagen var det så häftigt ljus och så hittade jag ett fint mossigt staket. Ljuset gör att färgerna blir så mäktiga. Krångede kraftverk Hälsade på min bror som bor i vårt föräldrahem.  Sötaste vovven Noxxie som blir så glad när jag hälsar på :) Renfana, tror jag En fin vallmo Ett litet bi Nu ska jag packa klart, verkar nästan som om min resväska är för liten..... Ta med mig mindre saker och kläder??? Nu hörde jag nog inte riktigt... Over and out. Återkommer med bilder från vår resa. Första anhalt imorgon är Köpenhamn.

Vitaminboostar

Dagens gröna smoothie, spenat, ruccola, ingefära, stjälkselleri och ett knippe kryddor från balkongen. Gott och förhoppningsvis nyttigt. Mycket selleri blev det eftersom kylskåpet behöver rensas innan vi åker. Experimenterar med ett knippe kryddor till köttgrytan, får se vad det blir. Nu ska jag ta tag i den där tråkiga högen med strykning som väntar på mig.... Tråkigt men funkar med en bok i örat :)

Fjärilar

Det bodde en klänning idag av ett tyg jag köpte på Syfestivalen i våras. Det är så fint med fjärilar och en härlig kvalitet med lite tyngd så det är fint fall. Tyget kommer från Sydilla, det finns en affär i Östersund som jag var in i när jag var där för några veckor sedan. Vet inte bur jag tänkte när jag köpte tyget, köpte ett mönster också men till den modellen så hade det behövs kanske en halvmeter till. Så det fick bli ett eget mönster och jag var beredd att få kasta alltihopa men jag är nöjd. Kommer att bli skön att ha nu på semestern. Tror det är minst tio år sen jag sydde nåt till mig själv så det känns bra. Börjar ta upp mer av mer av det jag höll på med förut, som att sy, handarbeta osv. Idag har varit en väldigt lugn dag, både Bernt och jag är så trötta, välbehövligt med semester, det har varit så mycket och jobbigt sista månaden. Imorgon är det dags att packa väskan,och göra det svåra urvalet vad som ska med i fråga om kläder. Hur många klänningar ska med? Vilka stickningar

Depeche Mode

En härlig kväll igår. Var på Depeche Modes konsert i Globen tillsammans med ca11000 andra. Nästan 2,5 timme njutning. Känns lite som ett reningsbad för själen att låta sig översköljas av musiken. Precis vad jag behövde. Kör lite repris idag på Spotify och Dave Gahans röst får mig nästan att rysa av välbehag. En halv dag kvar till semester. Fem veckor ledigt. På måndag sätter vi oss på tåget till Italien. Längtar!!

Midsommarafton

En lugn midsommar i Östersund. Inte så mycket firande för oss. Har tillbringat en stor del av dagen hos Bernts mamma som börjar återhämta sig efter olyckan. Igår hann vi träffa sonen och svärdottern innan de åkte iväg på sitt firande. Imorgon blir det besök hos min mamma. Mulet, blåsigt och +20 grader här.

Bilstickning

Jag gillar att sticka om nu nån skulle ha missat det ;) När vi åker längre sträckor som till Östersund så är det en perfekt sysselsättning, många timmars sticktid. Men ibland så stökar det ju till sig när jag stickar sockar och en sticka smiter. I påskas tappade jag en sticka som kilade fast sig mellan passagerarstolen och mittkonsollen och den gick inte att få loss trots ihärdiga försök. I onsdags hände samma sak när vi åkte upp till Östersund. Åkte ner på Ateljé Systugan för att köpa nya stickor 2,25 så jag kan göra klart sockorna jag håller på med. Men den storleken fanns bara i ett helt set. Kändes lite onödigt att köpa ett helt set tyckte jag men då säger Bernt "köp dom" så då gjorde jag det :) Han är så omtänksam min fine man. Sen gjorde jag ett försök till att pilla fram stickorna i bilen och nu lyckades jag få fram båda som låg där. Jag behöver nog inte köpa strumpstickor på läääänge :)

FO Leaf Evolution Shawl

Min Leaf Evolution mystery shawl är klar. Mystery för att när man börjar vet man inte hur den färdiga sjalen kommer att se ut. Har fått en ledtråd per vecka under sex veckor. Dessutom en KAL knit-a-long som betyder att man är många som stickar samma sak under en viss period. Så vi är kanske 1500 som stickar efter samma mönster. Lite kul faktiskt att se alla andras sjalar. Första gången jag stickar med pärlor också. Lite pilligt men fint.

Sommarnaglar

Var inställd på rosa eller rött, som den cerisa jag haft förut. Men Vera hade några nya färger och den här rosa var så fin. Kanske lite mer diskret än de jag brukar ha. Lite sofistikerat elegant på nåt sätt. Såå nöjd :)
En sån här dag då jag bara är. Vaknade med ett alldeles lugnt sinne, ingen oro eller nåt som stör. Lyssnar på ljuden som hör till, Bernt som stökar lite i köket, espressobryggarens ljud, och när Bernt har pussat mig hejdå kliver jag upp. Fixar kaffe, sätter mig vid datorn, loggar in på jobbet och chattar med några kollegor. Jobbar en stund. När sonen och svärdottern klivit upp så äter vi frukost tillsammans och pratar lite. Återvänder till jobbet och njuter av sonens pianospel från rummet bredvid. Så småningom så åker de, de ska till Östersund där de bor numera. Mera jobb. Efter idag så är det åtta arbetsdagar kvar till semestern, ska nog klara av det :) Önskar alla en fin dag!

Instagram

Instagrambilder från maj i år. Hittade en app som påminner mig varje dag när det är dags att ta en bild. Men inte hjälper det, det blir inte bilder varje dag i alla fall.... Känns ju som jag vill variera mig lite i alla fall. Började instagramma förra året för att ett par av mina fotonördiga kollegor utmanade mig. De håller ju dessutom på att övertala mig att följa med på en fotoresa i höst, hmm.

Always -> Never!

I slutet av förra veckan så tyckte jag att det luktade konstigt i hallen, en söt lite sliskig doft. Allt vi använder här hemma är oparfymerat/doftfritt så långt det går så det verkade lite mysko. När vi kom hem i söndags luktade det jättemycket och till slut lyckades jag lokalisera varifrån det kom.  Jag hade köpt en förpackning trosskydd, samma märke som jag köpt tidigare och noterade att de ändrat förpackningen men inte att de dessutom tillsatt något som kallades för ActiPearl som doftar (stinker). Varför??? Hur bra är det att ha nåt sånt närmast huden då?  Mailade Procter & Gamble och de beklagade att jag inte gillade deras produkt och skulle vidarebefordra det till sin marknadsavdelning. De erbjöd mig också en värdekupong så jag kunde köpa nån annan av deras icke doftsatta produkter. Men jag tror det får vara, Always har blivit Never för mig nu.

Drömbok

Plockade fram min drömbok idag, dvs min bok där jag målar och skriver om vad jag vill ha ut av livet. Började med den för några år sen och kan konstatera att det händer lite i alla fall. En del saker utkristalliserar sig tydligare och blir mera distinkta. Dags att måla lite nya bilder. Det svåra när man fantiserar och drömmer är att man lätt fastnar i tanken hur det ska förverkligas, men det är inget man ska fundera på utan bara visualisera drömmen så fixar universum resten :) Apropå att följa sina drömmar så finns det de som verkligen gör det som Åse och Lasse som vi träffade i Grekland förra året, de är på god väg att köpa en vingård i Portugal, hur häftigt är inte det?  Åse var ju den som lärde mig att snorkla dessutom :) Keep on dreaming!