Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från januari, 2016

Mera Långholmen

Det blev en tur till Långholmen idag också eftersom det inte blev nåt fotat utomhus igår.  Lite gråmulen dag men några bilder blev det i alla fall.  Västerbron underifrån. Ser stabilt ut ;) ...och från sidan  Vy mot stadshuset och in mot stan Badplatsen med fina träd  Kunde inte bestämma vilket som var bäst, liggande eller stående så det fick bli en av varje.  Bojarna ligger övergivna och väntar på våren.  Nåt slags utblommande växt, lite fin tycker jag.  Som vanligt på broar finns det en massa hänglås..... nyckeln ligger väl i vattnet.  Kanalen vid Långholmen Vad fotar Bernt? Mig?? En skön promenad runt Långholmen, lite kyligt. Sen går ju jag så himlans sakta pga mitt knä. Imorgon får jag förhoppningsvis veta vad som går att göra när jag träffar ortopedläkaren.

Långholmen

 Igår var vi ut till Långholmen på Afternoon Tea tillsammans med miss B och herr P. Gott och trevligt. Fast de hade inte lika fint porslin som på Kensington Palace, men man kan ju inte få allt. Bra med buffé så man får plocka som man vill. Lite av godsakerna som fanns på buffén, scones, några olika sorts marmelader och lemon curd mm fanns också och te såklart några olika sorter att välja på. Som Coop-medlem betalade vi 230:-/person och då ingick även en guidad visning av fd fängelset, som numera är hotell och vandrarhem,  och fängelsemuséet. Fängelset från utsidan, dvs det som är hotell/vandrarhem. Eftersom cellerna var väldigt små så har man gjort om två celler till ett enkelrum och tre celler till ett dubbelrum och så får man naturligtvis sin egen rum och kan gå som man vill. Den gamla rastgården med tårtbitar där fångarna fick vistas 20 minuter per dag. De fick inte prata med varandra. Bernt går en runda i en av rastgårdscellerna Vår eminenta guide som är k

Vinterbilder från Jämtland

Några bilder från helgens resa upp till Jämtland, blev lite fotat trots kyla och ont knä, I lördags när vi åkte ner till Hammarstrand så stannade vi vid rastplatsen innan tunneln för att fota ett ljusfenomen. Det var som en ljuspelare rakt upp i molnen. Tyvärr svårt att fånga på bild. Men lite ser man i alla fall. Samma plats men en vy åt ett annat håll. En tur upp till toppen av Kullstabacken men där gick det inte att fota så bra så vi stannade mitt i backen och där var det jättefint ljus.  Ser så häftigt ut med bergen på andra sidan tycker jag.  Söndag åkte vi en tur ut till Frösön och stannade vid krönet där jag tog några bilder. Den här mot Brunfloviken. In emot stan Fint gräs Lite snöig skog hittade jag uppe vid slalombacken på Frösön Mera skog Ett gammalt härbre Vackra iskristaller Vy från slalombacken mot Brunfloviken Häftiga molnformationer fotade genom bilrutan Sen en vy från Stocke.  En intensiv helg med 50

Vinterbilder

Trotsade kylan idag och åkte en sväng för att fota lite efter att jag varit hos Vera och fixat naglarna. Det är så fint när det är frostigt och snö. -18 så jag var inte ute så länge, det svåraste är att hålla fingrarna varma samtidigt som man ska kunna hantera kameran och ställa in den. Här är några av dagens bilder.  Först några bilder som jag tog utanför Vera eftersom jag var några minuter för tidig. Ser nästan ut som små mystiska kryp som döljer sig under snön Vackert med snötyngda grässtrån.  Sedan åkte jag till Norrviken och fotade en stund.

Nya naglar

Idag var det dags för nya naglar hos Vera, hade lite funderingar innan men så visade Vera en av de nya färgerna AquaMarin och den är verkligen supersnygg, en av mina favoritfärger dessutom. Sen nåt vi pratade om för ett tag sen, att göra grått och svart med mönster och det hade hon exprimenterat fram :) Lite svårt att få fram exakt färg på bild, den varierar lite med ljuset också iofs. Så coolt, såå nöjd. Dina 3 månader tyckte inte det där med naglar var så jätteintressant så hon somnade i Veras kompis famn efter att ha fått lite mat. Så söt, höll i henne en stund men det funkar inte så bra när man gör naglar att ha en liten i knät.

Barcelona 28 december 2015

 Hemresedag, strosade runt i de gamla kvarteren när vi checkat ut och lämnat väskorna på hotellet.  Fotade, kollade på folk, som vanligt alltså. Lite intryck från sista dagen : Hittade lite spännande motiv. Som den här porten. Nångång ska jag göra en utställning med alla portar jag fotat. I den här butiken köpte jag en reservoarpenna på julafton, som en julklapp till mig själv typ.  Fick en jättefin, dyr i födelsedagspresent så det här fick bli en billigare mer "vardagspenna" om man säger så. Den trevliga damen slog in den i ett fint papper eftersom jag sa att det var en present till mig själv. Här kunde jag blivit kvar länge om det varit så att jag varit mera för att skapa smycken. Kollade lite men eftersom jag inte ens visste vad jag ville ha gick jag ut igen. Katalanska flaggor ser man lite överallt. Katalonien vill ju bli mer självbestämmande och har haft flera omröstningar om det men hittills har det inte gått så bra. Hur tänkte man här då?