Fortsätter med samma tema. Efter vår gata står det körsbärsträd hela vägen och de är mogna nu. Brukar plocka lite att äta vanligtvis men idag blev det en låda, ca 2kg som ska bli sylt.
Jag har rensat ur kärnorna nu och krossat en del av dem för att få ut mandeln inuti som ska koka med för pektinets skull. Har aldrig gjort körsbärssylt eller nåt med körsbär förut så det är en ny upplevelse. Det funkade alldeles utmärkt med att ta ur kärnorna med ett gem som de tipsade om i kokboken. Glass med körsbärssylt mmmm....
Men först middag, revbensspjäll som vi marinerade först i en egen blandad marinad och så hemgjord potatissallad till.... oj vad präktigt det låter. Men det är kul när man har tid att göra sånt....
Annars blev det ett besök till Datagrottan för att köpa lite sata-kablar. B's externa hårddisk startade inte, adaptern hade lagt av så då tänkte jag sätta in den i datorn istället, men då saknades kablar till den, såklart.
Inget bad idag heller, men imorgon kanske om det blir lite varmare :)
Kommentarer
Skicka en kommentar