söndag 2 mars 2014

Februari

Februari var en väldigt aktiv månad kan jag konstatera.

Hann med tre föreläsningar. Nisse Simonsson, på bilden, pratade om Kosten, motionen och sömnen. Han är pensionerad läkare och har jobbat som kirurg i Östersund under en massa år. Nu föreläser han och skriver böcker om bl.a hjärnan. Han är rolig och inspirerande att lyssna på. Han pratade mycket om lågkolhydratkost, Omega 3 och omega 6, att vi behöver mera omega 3 eftersom vi får i oss alldeles för mycket omega 6 med dagens matvanor och att det leder till inflammationer och ohälsa. Sen om vikten av att röra sig minst en halvtimme varje dag och att sova tillräckligt.

De andra två föreläsningarna handlade om Matkvalitet och gifter i vår vardag och hur man kan undvika dem. Svaret på båda är att välja ekologiska och miljövänliga produkter i första hand.

Syfestivalen! Jag och SF tillbringade en hel dag där. Jag provade på att spinna med pinne och slända. Vi testade decoupage. Handlade lite smått och gott. Nästan inget garn eftersom min stash är rätt välfylld och jag ska i första hand använda garn ur den.
På bilden kollegorna som var med. MsB var också med men åkte hem innan lunchen och kom inte med på bild.

Broderikursen. En gång kvar på den och den har verkligen väckt mitt intresse. Sen har ju PT, SF och jag ätit middag på Orkidé innan kursen.

Bernt och jag var på vårsalongen på Liljevalchs förra helgen. Det är nog den bästa vårsalongen jag varit på, så mycket fint och inspirerande. Blir så imponerad av vilken kreativitet det finns.

Som att klä in symaskinen, arbetsbordet, stolen mm med stramaljbroderier. Eller göra häftiga fåglar av aluminiumburkar.

Sen det imponerande broderiet Schlager som mätte säkert 3 * 2 meter med bilder för olika schlagers. Så fint gjort, jag har många år kvar att komma dit. Bernt fick nästan slita mig därifrån :)

Förutom allt det så middagar och luncher med trevliga personer. Fotopromenad med fotobrudarna från jobbet, varit på mitt första stickcafe...

Nu får vi se hur mars blir... Den blir säkert jättebra :) såklart....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar