måndag 28 mars 2016

Målningar

Helt plötsligt har det släppt i mitt målande och det händer saker. Nu har jag målat två tavlor som jag är nöjd med. Vedic Art-kurserna har gjort sitt och kanske börjar skörda frukterna av det nu. Har långt kvar och mycket kvar att lära och utforska men det känns bra att ha kommit så här långt.


Den här tavlan började jag med tidigt i höstas och då mera som ett collage med semesterminnen, sen ställde jag bort den och har tagit fram den och då och målat lite, klistrat på saker, målat mera och det är ett antal lager innan den till slut kändes klar. Det gör den nu.

Hade med den på sista vedic art-kurshelgen och vi gick igenom den i gruppen för att se om den uppfyllde kriterierna för att vara klar. Nu är det ju min bedömning som gäller men de andra höll med om det och jag fick många intressanta kommentarer på den.

Jag gillar att jobba med guld och lägga på det. Som man säger inom Vedic art, det kan aldrig bli för mycket guld.....

Sen tycker jag att jag har tagit tavlan till en ny nivå genom att fota den genom min kristallkula. Det är jättekul att jobba med den och att kombinera mitt målande med fotandet skapar en extra dimension.

Tavla nr 2 som målade sig nästan själv. Har hört talas om det när andra gjort det att man bara börjar och sen bara händer det. Ett par timmar var den klar, till skillnad mot den ovan som jag höll på med ett halvår. Jättekul var det och jag är nöjd. Den är målad efter ett fotografi så det var en ny upplevelse att testa den. Fotografen var visst också nöjd med hur jag avbildat fotot.

Fotad genom kristallkulan även den. Har lagt lite guld i solblänket och lite glitter och silver på molnen. 

Fotot som låg till grund för min tavla. Fotat av SS.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar