söndag 26 juni 2016

Midsommar mm

Midsommarafton tillbringades hos vännerna i Rosersberg förstärkta med A från Tranås. Jättetrevligt och en massa god mat i vanlig ordning. Började med sill-lunch vid 14 och avslutade med grillat vid 21. Inte jättevarmt men solen kom fram till slut och vi satt ute loungen hela kvällen. 

Bernt och jag cyklade dit och hem. Ca 1,5 mil tur och retur. Så nöjd att mitt knä funkar så bra. All träning har verkligen gjort susen. 

Första gången ever jag har cykelhjälm. Ingen favorit men nödvändigt. Tror det blir vuxenpoäng på det. Fick ju en tankeställare efter att svärmor cyklade omkull för tre år sedan. 

Lite bubbel med jordgubbe fick vi som välkomstdrink. 

Miss B och herr P har mycket vackra blommor i sina rabatter. Här är en Stjärnflocka. 

Tvättat mattor har vi hunnit med i helgen. Den här och en till vävde jag till köket på Otto Bondes när vi bodde där. Igår var vi ner i förrådet och letade rätt på dom. Har inte använt dem sen vi flyttade därifrån för att jag inte vetat hur jag ska tvätta dem. Eftersom jag färgat det röda var jag rädd att det skulle fälla på det vita. Skurade först med såpa och rotborste och sköljde med ättika i sista sköljvattnet. . Funkade bra men de blev inte helt rena. Idag tänkte jag att det får bära eller brista och körde mattan i maskin på 95 grader och ättika i sista sköljvattnet. Funkade jättebra. Så nöjd. Fint blev det. Sugen på att väva mera men har ingenstans att ha vävstolen just nu. 

Lite solande har vi också hunnit med. Gick ner till ängen och låg där en stund. 

Nu sitter vi på balkongen och njuter. Fortfarande 25 grader och klockan är snart elva. Livet är härligt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar