söndag 12 oktober 2008

IKEA och kantareller

Vi har hunnit med en hel del i helgen, kört ut våra Änglatrumpeter till B:s jobb där de ska få bo i vinter. De tar stor plats trots att vi har klippt ner dem rejält.
Utanför B:s jobb blommar rosorna fortfarande, den här har en sån fantastisk fin färg.

Det blev en sväng till IKEA även denna helg, nu har vi bestämt hur vi ska göra i klädkammaren, plastbackar och stativ Antonius ska fixa ordningen.

Nya mattor till hallen blev det också, två avlånga och två runda.

Jag har plockat mina första kantareller!!! Följde med en granne ut i skogen ovanför där vi bor idag.. Vi har pratat om det tidigare att hon ska lära mig att känna igen och hitta kantareller och nu blev det av. Igår kom hon förbi med en full korg och vi fick ca en liter som vi gjorde jättegod kantarellstuvning till middag, tillsammans med utskuren biff och rotsaker i ugnen blev det kanongott. På bilden ovan små gula kantareller, säsongen är väl i det närmaste slut för dem men man kan hitta lite fortfarande.

Nu är det höstkantareller, eller trattkantareller som gäller, har tränat upp mina "svampögon" idag så att jag kan hitta dem. De smälter ju in bra med löv osv så man får kolla noga.

Dagens skörd, jag är jättenöjd, så kul. Hoppas kunna hitta lite mera svamp innan säsongen är över. Fortsätter vädret så här så blir det nog flera tillfällen.

Paj med kantareller och västerbottenost blev det till middag. Men godast är nog att steka dem i smör och hälla på lite grädde som vi gjorde igår. Mums.

Fiskarna har fått flytta in i dag, de har bott ute på altanen i en stor plastback och har vuxit jättemycket. Men de ryms ju fortfarande i akvariet som tur är. Det är de två karparna på bilden och så en guldis som bor där.

3 kommentarer:

 1. Vilken späckad helg!
  De röda mattorna ser helläckra ut, kul med färgklickar. Och pajen ser också läcker ut fast på ett annat sätt, mums!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. vad kul att du hittar svampar i skogen också :) själv har jag inte lyckats på flera år..kanske man måste gå ut först i skogen??? Eller??haha...nå..gott och fint blir det hos er...jätteläckert med mattorna...hm..snacka om att man blir glad av färgen...:) varm kram till er båda!

  SvaraRadera
 3. ja...tack för det..blir spännande med förändringen...lite "oro" finns det väl inför faktum att jag ska flytta..och hur det ska gå...men skönt att ta det lite pö om pö..iaf...värst är väl att lämna sonen...men är nog bra för honom att slippa packa väskan varje vecka med...och vem vet..han kanske väljer att hänga med...
  Kram

  SvaraRadera