lördag 6 juni 2009

En fredag i Malmö...

Anlände till Malmö 11.46 som planerat. Mötte K vid centralen och vi letade oss fram till hotellet, inte alls långt. Hotellet är OK, 4-stjärnigt men inte så stort rum men centralt och nära till allt...

K hittade en fin fåtölj i foajén som hon provsatt.

Efter att ha installerat oss gick vi ut på stan, ett öronbedövande ljud av alla studenter som gick runt med visselpipor och andra ljudliga attiraljer. Roligt att de GICK fram och tillbaka på gågatan.... senare på dan bytte till tradionellt flak-åkande. (I alla fall om man kommer från Östersund eller Sthlm).

Åt lunch på en thai restaurang, strosade i affärer, handlade lite småpryttlar..... kollade varifrån bussen gick (Södervärn) till Torup dit vi tänkte åka på lördagen.

Rätt skönt väder, kom nån regndroppe men annars runt +15 och halvsoligt.... lite kallt i skuggan...

En rolig skylt tyckte jag, så jag var tvungen att gå in och kolla hur det gick till....

Fiskpedikyr eller massage, man stoppar alltså ner fötterna i ett fotbad med fiskar som äter av förhårdnader osv.... Skulle vara kul att testa men det får bli en annan gång.... fanns även manikyr.

Malmö är en fin stad tycker jag, mysigt med kanalen som går genom stan, vi bor i den gamla delen av stan...

Fina hus finns det också, vet inte vad det är för hus tyvärr... mer än att det fanns en thai-restaurang i gatuplanet.

Efter att ha gått och gått en hel massa så blev det ett glas vin vid Möllevångstorget. Sen var det dags att strosa hemåt igen. Tillbaka på hotellet konstaterade vi att vi varit ute i 5 timmar, gått drygt 14000 steg.

Middagen intogs på hotellet, buffé med lite allt möjligt. Sen var vi både trötta och mätta så det blev hotellet tills det var sovdags, det hade varit en lång dag, jag fick ju kliva upp i gryningen och det är jag ju inte van med :)

1 kommentar:

  1. Låter som en helt ok dag! Härligt att strosa runt så där. Fiskpedikyr skulle vara spännande att testa men undrar om det kittlas väldigt? Och tycker lite synd om fiskarna fast de gillar förhoppningsvis att gnaga på fötter, huuu!

    SvaraRadera