måndag 15 februari 2010

Datorer och hårddiskar


På den insomnade disken ovan ligger alla mina avsnitt av Desperate Housewives bl.a säkert nåt mera också som jag inte kommer ihåg... jo säkert de gamla filmerna från jobbet i Östersund. Jaja må de vila i frid.

Tycker inte om när hårddiskar bara dör utan att tala om att de mår dåligt först. Fast det kanske den har gjort utan att jag har förstått det.

Annars har det blivit en del "datorande" i helgen, har installerat och fixat på min nya dator, satt upp ftp-servern bl.a. Tur det finns vänner ute i cyberrymden som kan hjälpa. R är en klippa som kan "allt" tror jag.

Som jag berättade förut så köpte jag ju en ny dator för att den förra hade ett "pipljud", sen visade det sig att det inte kom från datorn, inte från en hårddisk heller utan från elkontakten till en usb-hubb. Låter märkligt. Så istället för att köpa en ny dyr fin dator så kunde jag ha köpt en ny usb-hubb för ett par hundra, en sån blev det ju också nu + lite kablar och annat som behövdes.

Men det innebar ju att min gamla var ok så den fick windows 7 och flytta till sonen i Uppsala. Vi fick en god middag dessutom. Hann ju inte kolla allt förstås igår så jag ska nog åka dit ikväll och se om jag kan fixa till den.

Ibland hatar jag datorer, fast det är ju mest när trilskas, annars är det ju rätt ok, får ju faktiskt betalt för att använda dom.

Önskar alla en fin vecka.

1 kommentar:

  1. ja hårddiskar som läger av är inget skoj, tur för sonen att datorn inte var helt kaput ;) håller tummarna för att det kommer att fungera felfritt nu då!

    kram

    SvaraRadera