Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från maj, 2013

Min Marsma

Min marsma är klar. Jag har skrivit om det ett par gånger tidigare sen jag läste om det för första gången för nån månad sen. En marsma är en sypåse där man förvarar nål, tråd etc gör att ha det lätt tillgängligt att ta med sig. Jag bestämde mig för att göra en i renskinn med tenntrådsbroderi med rött kläde på insidan. Är hyfsat nöjd med den så här långt. Får se hyr den funkar när jag börjar använda den. Förutom plats för nålar så är det tre olika fickor där jag kan stoppa saker. Snodden har jag gjort som en rund fyrfläta och en liten tofs som avslutning.

Nyhetens behag

De kaffebönor vi köpte samtidigt med kaffemaskinen i fredags tog slut imorse. Som tur är kan man använda malet kaffe också. Nu är lagret påfyllt. Hittade ekologiskt kaffe och det blir nog bra. Har bara hunnit testa en kopp ännu och det smakade bra. Är jättetrött trots allt kaffe. Det är bara sova som hjälper. Sov lite dåligt i natt. Bernt är jätteförkyld så jag kanske får ta del av hans förkylning, fast jag inte vill...

Tänkvärt

Så hände det....

...att vår kaffemaskin gav upp efter nästan tio år. Den som har gett oss tusentals goda espressos genom åren. Vi åkte till Media Markt i fredags och köpte en ny maskin. En helautomatisk som mal bönorna till varje kopp och jag är jättenöjd. Just love it! Det blir mest dubbla espressos men nån dag ska jag prova att göra cappuccino och latte också...

Sol och bad!!

Dottern kom hit idag och vi tog med oss lunch och kaffe och tillbringade några timmar ute på udden. Skönt i solen men lite blåsigt. Efter lite funderande så tog jag mod till mig och tog ett snabbt dopp. Rätt så kallt men inte så illa som man kan tro. Nu har jag nästan skapat en tradition, förra året badade jag också första gången i slutet av maj. En liten söt nyckelpiga hittade jag också, eller det kanske var den som hittade mig....

Lunchpromenad

Idag passade jag på att gå ut till udden en sväng på lunchen, blev en extra lång lunch eftersom det gjordes en uppgradering av vår utvecklingsserver och det tog 2 timmar. Jätteskönt att komma ut en stund i ljuset och röra sig, och dessutom hälsa på kossorna och fåren och deras småttingar. My Precious fick följa med och jag tror den är som en ny kamera nu. Jag får skarpa bilder igen, så den var nog lite skadad redan innan senaste vurpan, den hade ju fått några smällar redan innan. Men nu ska jag vara rädd om den. Maskrosorna blommar och de är fina och många dessutom. Äppelträden blommar också Fåren har kommit ut och det var flera söta lamm. Den här mamman sa nog till sina barn, kom nu så går vi och gömmer oss här så att inte hon där med kameran kommer för nära. Slånblommor, den här bilden är jag bara sååå nöjd med :) ... och här ligger de och vilar under korkeken..... fast det är nog ett äppelträd... Skönt ser de ut att ha det i alla fall. Fin välkammad l

Nytt projekt

För en massa år sen höll jag på mycket med skinn, sydde väskor, armband mm med tenntrådsbroderier. Igår letade jag fram lite renskinn och pryttlar till ett nytt projekt som jag visar om det blir bra... Ikväll har jag ägnat ett par timmar till att komma ihåg hur man gör en rund fyrfläta, tog en stund men sen kom det. Tror sånt sitter i händerna när man en gång gjort det. Jag är nöjd med resultatet. Renskinn är dessutom ett fantastiskt material att jobba med. Hittade lite saker jag gjorde då för länge sen, halvfärdiga armband och halsband och lite broderier. Kanske blir nåt av det nån gång vem vet.... Det är så roligt att kreativiteten har vaknat igen. Så mycket jag vill göra.

Balkongen

Igår var vi och handlade växter till balkongen. Det blir så fint i år igen. En ros och båda klematisarna gav upp i vinter. Svårt att få sånt att övervintra i krukor på balkongen. Så det blir nog bara ettåriga växter i år... "Gubben och gumman", tomater, Svartöga och Campanula. Ett gäng med kryddväxter. Har redan använt lite till min gröna morgonsmoothie. Minipetunior, million bells tror jag det heter. Lite av varje i lådorna... Nya stolar, de gamla hade gett upp. Sen kunde jag bara inte motstå den här!! En lite mindre sekatör. Sååå söt. Nu är det bara att njuta och se hur allt växer.

Udden

Lite bilder från udden, vi var där både lördag och söndag förra helgen. Fin solnedgång på udden. Bernt håller kvar solen en stund... Mera solnedgång... Sol, stickning, fika, Bernt och dottern, ett perfekt sätt att tillbringa några timmar på udden. Hann bli lite röd på näsan.... :) Underbart när marken täcks av vitsippor. Utsikt från högsta punkten på udden. Vackert.

500 mil

Har köpt interrail-kort idag och bokat ca 500 mil tågresor som vi ska avverka under semestern. Det blir Italien igen, lite nytt och lite repris. Så kul att ha något att se framemot, och det är inte så många veckor kvar heller. Längtar längtar.

Så himla omständigt....

....det blev då. Efter vattenläckan igår så rekommenderas vi att koka allt vatten vi använder till mat och dryck. Det här vet alla Östersundsbor allt om efter kryptosporidium i vattnet för nåt år sen. Det är väl inte så länge hoppas jag men över helgen i alla fall. Tänk så bortskämd vi är med rent och gott vatten.

Hårfixande

Åhhhhhhhh så svårt att välja när Nati visar upp alla nya fjädrar att sätta i håret. Två fjädrar och lite slingor blev det. Så nöjd - I just love it!

Mello

Hektisk vecka det här.... Andra delfinalen i Mello, Eurovision menar jag såklart, ikväll, sen finalen på lördag om nu nån råkar ha missat det. Alltid lika kul att se alla uppträdanden, kläder osv.... Kaffet är urdrucket så det blir ett glas vitt vin istället. Jobbat hemma idag och har hittat motivationen, den hade gömt sig under skrivbordet!! Fick lite positiva vibbar igår om projektet som inte är nåt projekt eller hur var det nu igen...

Marsma

För ett par veckor sen så läste jag om Marsma på en blogg. Det är en sypåse där man förvarar sina sysaker, allt man kan behöva. Sen rullar man ihop den och knyter bandet som sitter längst upp. Ofta fint utsmyckade med broderier. Hade aldrig sett eller hört talas om det förut. Har googlat för att hitta mer info eller en beskrivning men inte lyckats hittills. Jag vill göra en sån. I helgen när vi var till Eskilstuna så var vi in på Stadsmuseet och där hade de en utställning från kurserna Textil formgivning och Textilt återbruk och där fanns flera marsmor (heter det så i pluralis månntro?? ) så nu blev jag ännu mera peppad... Så mycket jag vill göra...

Coolt

Två skärmar på skrivbordet har jag ju haft rätt länge. Men det blev ännu bättre med en 22" och en 24". Perfekt dessutom när jag jobbar hemma en hel del med programmering i DataStage. Det är ett visuellt verktyg så det är bra med en stor skärm så man ser hela jobben. Igår var jag på ett seminarium om Worklight, en IBM-produkt för att skapa mobila appar och sedan väljer man operativsystem, dvs enkelt skapa två versioner en för iPhone och en för Android med samma funktionalitet. Vi fick jobba lite i verktyget och skapa egna appar, så nu känner jag mig lite peppad att ta tag i iPhone-programmerandet igen.

Segelflyg

Igår åkte vi till Eskilstuna och hälsade på LÅ och IL. Bernt och jag fick varsin flygtur med LÅ i ett av klubbens segelflygplan. Det gula bogserplanet drog upp oss till ca 800 meter och sedan glider man fram i ca 100 km/tim hur häftigt som helst. Alldeles tyst förutom ett svagt vindsus. Sen lite grillat och vin på kvällen. Innan vi kröp till koks i vår lilla stuga.

Nu grönskar det....

..även på mina naglar. Passande till årstiden. Så nöjd :) Vera har gjort ett fantastiskt jobb som vanligt trots trilskande färger och gelé. Kortade av naglarna rejält. Tror aldrig de varit så långa ca 1cm utanför fingertoppen. Funkar men liite opraktiskt.

Äntligen!!!

Idag släpptes fjärde delen om psykopaten Silverbielke av Dan Buthler och Dag Öhrlund på Storytel. Åhhh så jag väntat!! Så det fick bli en månads provabonnemang för 49:- så jag började lyssna på väg hem för jobbet. Testade Storytel för några år sen utan att bli allt för imponerad. Får se hur det funkar den här gången.

Jomensåatt....

Idag har jag varit på jobbet, kanske inte så stor händelse egentligen men det kändes bra i alla fall. Jag har jobbat hemma de senaste två veckorna och det är skönt men samtidigt känner jag hur jag går in i mig själv och blir snudd på osocial. Sen när jag kommer till jobbet känner jag hur social jag egentligen är och hur roligt det är att träffa kollegor, och dom verkar tycka detsamma. Konstigt va ;) I övrigt är det nästan lika rörigt som vanligt i projektet, eller är det ett projekt, tja typ så. Det är lite demoraliserande för arbetslusten när det är så, men om man tar en dag i taget så blir det nog bra.  Så underbart härligt väder idag, termometern visade +23 när jag åkte hem. Satte mig på balkongen när jag kom hem och solade och stickade. Grät lite också, inte för att jag var ledsen utanför att det luktade så mycket brandrök när det eldas i omgivningen. Nu är det sovdags, ensam hemma för andra natten, men älsklingen kommer hem imorgon så då är ordningen återställd. L

Long time no blogging

Lite bilder från lördagens prommis ute på udden. Bernt och jag var ute några timmar med varsin kamera  och kaffetermos. Vi fotade både stående, liggande och krypande. Det är så vackert nu när vitsipporna blommar och jag förundras varje år när marken täcks av vitsippor.  Nedan några av mina bilder. Vi kommer rätt bra överens My Precious och jag, den är som ny efter reparationen och med nytt objektiv.  För övrigt är livet härligt, finns så många saker att glädja sig åt och framför allt att det finns så många härliga människor i min omgivning.