onsdag 29 maj 2013

Min Marsma

Min marsma är klar. Jag har skrivit om det ett par gånger tidigare sen jag läste om det för första gången för nån månad sen. En marsma är en sypåse där man förvarar nål, tråd etc gör att ha det lätt tillgängligt att ta med sig.

Jag bestämde mig för att göra en i renskinn med tenntrådsbroderi med rött kläde på insidan. Är hyfsat nöjd med den så här långt. Får se hyr den funkar när jag börjar använda den.

Förutom plats för nålar så är det tre olika fickor där jag kan stoppa saker. Snodden har jag gjort som en rund fyrfläta och en liten tofs som avslutning.

3 kommentarer:

  1. Oj, vilken ambitiös! Bra jobbat! Jag tycker det verkar praktiskt med en sån där, och kul att göra. Jag har surfat massor sen du skrev om den sist, men inte hittat nån information nästan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack ja jag tror jag kommer använda den mycket, praktiskt att ha allt på ett ställe. Så rolig att göra dessutom. Har inte heller hittat nåt, men när jag var in på Hemslöjden i Sthlm för att köpa kläde så hade tjejen som jobbade där gjort en som hon visade mig.

      Radera