fredag 21 februari 2014

Broderi brodera


Går en kurs i kreativt broderi eller fritt broderi som det också heter. Det går ut på att man broderar utan något färdigt mönster, man har en ide eller en skiss och låter det växa fram eftersom.  Sedan kan Första två gångerna har vi gått igenom 12 olika grundstygn och gjort en provlapp med dem. Det är jättekul, mycket roligare än vad jag kunde föreställa mig. 


De två andra gångerna på kusen ska vi göra ett broderi utifrån ett tema som vår lärare gett oss. Temat är Tillsammans och jag började med att göra ett broderi med det ordet där jag har utnyttjat nästan alla stygn vi lärt oss. Tyget jag broderat på är så fint, det är en bit satin i samma tyg som dotterns klänning till studentbalen. En jättefin lila färg. Jag har sytt fast det på ett linnetyg som jag målat lite på. Hade en liten ide om hur det skulle bli men det har ändrats flera gånger redan, och det är det som som är så härligt med det här. Det finns inget rätt eller fel utan det utvecklas eftersom. Kommer en bild när det blir klar...
För övrigt är jag mycket nöjd med mina bokstäver, hittade en  bild att inspireras av och det blev nog ungefär som jag tänkt :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar