onsdag 10 maj 2017

Mera livet på landet

 Helgen tillbringades, som vanligt, i Stråtjära. Jennie, Tomy  och jag åkte upp i fredags efter jobbet och Bernt kom med tåg till Söderhamn vid halvtvå på natten.

Efter lite sovmorgon, Melodikryss osv åkte vi en tur till Mobackes i Bollnäs. Jag skulle köpa bamburör till mitt projekt och sen blev det så klart lite annat också. Skulle kunna handla hur mycket som helst där känns det som.

Eftersom vi lyckats fylla en kompost sen i höstas med bokashi och annat fick den en ny kompis.


En rabarber måste vi ha, planterad med kompost i botten, tidningar och en planteringsjord för att få bästa förutsättningarna så nu är det bara att hoppas på att den är nöjd med det.


Bågar till ett par av odlingslådorna. Hade tänkt så lite fröer till kryddväxter och plantera ut några av de som vi köpt men hann inte med det. Kanske bra iofs eftersom det har varit kallt och snö i veckan.

 Nu har det börja blomma i rabatterna från alla lökarna vi satte i höstas.

 En kejsarkrona var visst också med bland lökarna. Kanske får se den blomma nästa helg.

 Jennie och Tommy grävde bort gräset på det som ska bli potatislandet. Jättebra jobbat :) Sen har Bernt börjat gräva och luckra upp jorden och lägger ett lager med löv och annat komposterbart som blir en bra grund för potatisen.

 Odlingslådorna. De fem som fanns kvar sen ska vi nog köpa till 4 till så det blir 9 totalt.


 Vi kollar och ser vad som kommer upp i växtväg  på tomten. Lupiner finns det gott om tydigen.

 Liljekonvaljer likaså och de är redan på väg att slå ut.

 Bergenia verkar det finnas gott om.
 Vitsippor och även blåsippor.

 Från ena hörnet av tomten, närmast Karin.

Mitt projekt som jag ägnade en del av helgen till. En egen konstruktion av virke som fanns i vedboden och sen en gammal plansch till bakstycke.
Vad det är, eller ska bli.... ett insektshotell som ska fyllas med bamburör och stockar mm. Men hann inte så långt i helgen. Delade bamburören i lagom långa bitar och konstaterade att de tre rör jag köpte inte räckte långt så det får nog bli nån fler resa till Mobackes.

Jag började borra hål i vedträn till hotellet men sen tog jag visst död på borrmaskinen. Den kanske hade gjort sitt, om jag minns rätt var det den vi köpte när vi flyttade till huset i Hackås 1981. Vi har ju skruvdragare/borrmaskin med batteri så det fixar sig. Det ska vara hål i olika dimensioner från 3 -  10 mm för att passa olika hyresgäster.

2 kommentarer:

  1. Så mysigt! Jag önskar att jag orkade fixa på landet men har tyvärr inte den energin än men förhoppningsvis kommer den åter ett annat år! Lycka till med era projekt . Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Di! Allt har sin tid. Vi har ett uppdämt behov av att göra och fixa men har bestämt att vi gör så mycket vi känner att vi orkar och vill. Sen var det toppen att Jennie och Tommy grävde bort allt gräs där vi ska ha potatisland. Du har väl gjort massor i din stuga under åren. Njut av det som är och vad du åstadkommit och ta nya tag när du känner att du vill och orkar. Kram

      Radera