torsdag 22 november 2007

Doften av färgIkväll har jag och en kollega från jobbet varit ut till Waldemarsudde och tittat på utställningen "Doften av färg" där Carl-Johan de Geer har valt ut ett antal tavlor av alla ca 7000 som prinsen hade i sin ägo. Vi fick en guidad visning på ca 1 timme och det var alldeles för kort, dessutom var vi sista gruppen så när vi var klara stängde muséet. Får nog åka dit igen för att titta på tavlorna i lugn och ro. Bilden ovan är en bild från ateljén som jag lånat från Waldemarsuddes websida. Man fick inte fotografera där inne.

Alla prinsens tavlor och skisser finns kvar, även de som han själv kasserade arkiverades och det är intressant att se hur han under tjugo års tid målade 23 (tror jag det var) tavlor av samma motiv, fast ingen var färdig. Fast jag skulle gärna ha en på min vägg ändå :-) jättefina landskapsmotiv.

Kan rekommendera utställningen för den som har tid och lust och vägarna förbi huvudstaden.

Det har varit en lugnare vecka den här än förra, jobbade 6 dagar och närmare 60 timmar. Är inte van att jobba så mycket och det ska inte bli en vana. 40 timmar räcker mer än väl för min del. Har varit rätt trött den här veckan, sover gott på bussen men har vaknat i tid och inte åkt för långt :-) Ska nog ta ledigt nån dag som kompensation nästa vecka och ägna mig åt min kurs i Bildbehandling. Det är jättekul men har inte hunnit så långt som jag vill.

Nu är det sovdags, ska jobba hemifrån imorgon. Ska passa på och åka till frissan på morgonen och lämna in bilen så att den får en ny framruta innan den spricker hela vägen.

Sov så gott! Det ska jag göra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar