torsdag 11 september 2008

Detox


Jag har börjat en Detox-kur, dvs en kur som renar kroppen från slaggprodukter och då ska man må bättre och bli piggare. Fungerar så att man blandar ett extrakt i 1 liter vatten och dricker det under dagen sen ska man hålla på i 20 dagar. Är inne på dag 4 nu, svårt att säga om det gjort nåt ännu. Jag känner mig ju betydligt piggare idag nu när förkylningen börjar ge med sig.

En sak som är mycket märklig som dottern gjorde mig uppmärksam på, är att det på förpackningen står att man ska skaka flaskan från vänster till höger. Hmmm, vad händer då om man skakar den från höger till vänster eller nerifrån och upp??? Har jag gjort fel??? Kommer inte kuren att fungera som tänkt då???

Var till frissan idag och läste Amelia och Tara. I en av tidningarna, kommer inte ihåg vilken, så hade Täppas Fogelberg skrivit om ljudboken Kinesen av Henning Mankell. Den boken började jag lyssna på i somras men stod inte ut med Johan Rabéus fjantiga norrländska, bara för att boken utspelar sig i Hudiksvall.... Så jag gav upp efter första cd-n. Tråkigt för jag tror att boken säkert är bra.

Jag blev så glad när jag läste vad Täppas skrivit, han skrev nåt i stil med om vissa uppläsare är så förälskade i sin egen röst att det är därför de gör speciella röster för olika personer. Tomas Bolme gör också det. Täppas tyckte att man själv ska få bilda sig en egen inre bild av boken utan tillgjorda röster, och jag håller fullständigt med.
Dagens ros går definitivt till Täppas!!

I somras så drömde jag att jag pratade med Johan Rabeus och talade om för honom att jag tyckte han var dålig som uppläsare av talböcker med sina tillgjorda röster. Jag kommer inte ihåg vad han svarade....

3 kommentarer:

 1. Snälla nån, det är noga det där med vänster och höger. Du måste försiktigt luta flaskan åt vänster och därefter snabbt skaka den åt höger, upprepas ett antal gånger. Om du inte gör rätt kommer antagligen något hemskt att hända dig, tror du inte? Ditt vänstra öra kommer att växa, du får dimsyn i 7 år eller kanske du slutar att tycka att vin smakar gott.
  Och förresten, är det från vänster till höger från dig sett eller från t ex Bernt sett när han står och betraktar ditt idoga skakande? Fundera på det du!
  Lycka till i alla fall, hoppas det har verkan!

  SvaraRadera
 2. Ojojoj, nu blev det ännu mera komplicerat. Jag tror jag måste skriva och fråga hur de har tänkt sig...... Det vore ju en katastrof att sluta tycka om vin, den risken törs jag inte ta.

  SvaraRadera
 3. skönt att du är på bättringsvägen! Sen kan det ju vara så att det har inverkan med Detoxen, åtminstone är det bättre än de 4 pencillintabletter ;0) som verkar fungera för mej haha...och för övrigt håller jag med dig om att det är jobbigt med "tillgjorda" röster när man lyssnar på talböcker..men ja...tur att alla är olika :) kram och ha en fin helg!

  SvaraRadera