Fortsätt till huvudinnehåll

Detox


Jag har börjat en Detox-kur, dvs en kur som renar kroppen från slaggprodukter och då ska man må bättre och bli piggare. Fungerar så att man blandar ett extrakt i 1 liter vatten och dricker det under dagen sen ska man hålla på i 20 dagar. Är inne på dag 4 nu, svårt att säga om det gjort nåt ännu. Jag känner mig ju betydligt piggare idag nu när förkylningen börjar ge med sig.

En sak som är mycket märklig som dottern gjorde mig uppmärksam på, är att det på förpackningen står att man ska skaka flaskan från vänster till höger. Hmmm, vad händer då om man skakar den från höger till vänster eller nerifrån och upp??? Har jag gjort fel??? Kommer inte kuren att fungera som tänkt då???

Var till frissan idag och läste Amelia och Tara. I en av tidningarna, kommer inte ihåg vilken, så hade Täppas Fogelberg skrivit om ljudboken Kinesen av Henning Mankell. Den boken började jag lyssna på i somras men stod inte ut med Johan Rabéus fjantiga norrländska, bara för att boken utspelar sig i Hudiksvall.... Så jag gav upp efter första cd-n. Tråkigt för jag tror att boken säkert är bra.

Jag blev så glad när jag läste vad Täppas skrivit, han skrev nåt i stil med om vissa uppläsare är så förälskade i sin egen röst att det är därför de gör speciella röster för olika personer. Tomas Bolme gör också det. Täppas tyckte att man själv ska få bilda sig en egen inre bild av boken utan tillgjorda röster, och jag håller fullständigt med.
Dagens ros går definitivt till Täppas!!

I somras så drömde jag att jag pratade med Johan Rabeus och talade om för honom att jag tyckte han var dålig som uppläsare av talböcker med sina tillgjorda röster. Jag kommer inte ihåg vad han svarade....

Kommentarer

  1. Ojojoj, nu blev det ännu mera komplicerat. Jag tror jag måste skriva och fråga hur de har tänkt sig...... Det vore ju en katastrof att sluta tycka om vin, den risken törs jag inte ta.

    SvaraRadera
  2. skönt att du är på bättringsvägen! Sen kan det ju vara så att det har inverkan med Detoxen, åtminstone är det bättre än de 4 pencillintabletter ;0) som verkar fungera för mej haha...och för övrigt håller jag med dig om att det är jobbigt med "tillgjorda" röster när man lyssnar på talböcker..men ja...tur att alla är olika :) kram och ha en fin helg!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Periocular dermatit

Jag har haft utslag runt ögonen sen i våras och har smörjt med kortisonsalva eftersom det var det som min husläkare skrev ut. Det har inte blivit bättre utan varit kliigt, rött och irriterat. Inte så kul heller även om det inte synts så väl tack vare glasögonen. Har trott det varit allergi och eksem och provat att utesluta olika livsmedel men inget har hjälpt. Gjorde ett allergitest också som inte visade nåt. Förra måndagen fick jag nog och tänkte boka en tid hos husläkaren men valde istället att utnyttja jobbets sjukvårdsförsäkring och fick en tid samma dag hos en hudläkare samma dag. Han tittade på mina utslag och sa att det är inget eksem eller allergi utan något som heter Periocular dermatit. Intressant fall dessutom eftersom jag har det mesta runt ögonen, vanligast runt munnen och då heter det Perioral dermatit. Han fotade mina utslag för att använda i utbildning. Tyvärr så vet allmänläkare sällan vad det är och skriver ut kortisonsalva vilket bara gör det värre. PD är

Gardiner

När vi beställde växthuset köpte vi till solskydd som ska reflektera värmen och ljuset. Men den kändes rätt tråkig så det fick bli spetsgardiner från IKEA istället. Vi använde vajrar som vi spände i taket och på väggen där taket börjar. Satte fast gardinerna med klämmor och hängde på vajrarna.   Så här blev det. Superbra tycker jag, är så nöjd. Både mysigt och skyddar mot solen.  Inifrån växthuset.  Utifrån ser det ut så här. Vi har redan tillbringat ganska många kvällar här med ett glas vin och bara njutit. Så härligt när något blir så bra som man tänkt sig. Plantorna verkar också trivas och växer som tusan.

Mina nya glasögon då....

Jag är nöjd :) Ser bra dessutom.....