Fortsätt till huvudinnehåll

I helgen.....

I lördags hade vi städdag i bostadsrättsföreningen, vädret var jättebra till skillnad mot söndagen när det regnade och blåste som bara den. Rätt trevligt med städdagar, man träffas jobbar lite, äter korv och fikar och sen är det klart. Inte så betungande, vi har det två gånger per år och det är fullt tillräckligt.

Efter att ha städat i föreningen så fortsatte vi hemma med att rensa bort humlen och kapa vinrankorna och skörda vindruvorna! Ovan ses årets skörd, det lär dröja länge tills vi kan göra eget vin. Men de är väldigt söta och goda.


Det blir så tomt och tråkigt när allt är borta från rabatten framför huset och planket. Men men det är ju bara 7 månader!!!! tills vi kan ställa ut änglatrumpeterna igen och det böjar grönska....

Sen åkte vi och tvättade bilen, de har öppnat en ny tvätt där man gör jobbet själv. Funkar bra, säger jag som håller i kameran :) Man bestämmer en summa som man laddar maskinen med, sen ställer man in på ett vred i olika steg, avfettning, shamponering, sköljning vaxning osv. Sen beror det ju på hur snabb man är hur mycket det kostar, men det blir ungefär halva priset mot en automattvätt. Bilen blir ren o fin i alla fall. Har fortfarande lite kattspår på bilen men de kanske börja fatta att det är obehagligt att sitta där.

På söndagen trotsade vi regn och blåst och åkte till Barkarby, började på Toys'r'us där vi hittade en lite Pingu som får bo i bilen. Varje bil har ju ett eget gosedjur och Leo som bodde i den förra har pensionerats och bor numera i bokhyllan i vardagsrummet tillsammans med de andra djuren.
Sen blev det en sväng på IKEA, handlade inget den här gången heller, men lunch blev det. Ett mycket populärt ställe tydligen i ruskvädret. Sen en sväng på Bauhaus där vi kollade in duschväggar om det ska vara dörrar eller en glasvägg..... nåt blir det fast en annan dag.
Körde den nya norrortsleden som öppnade i lördags, den kortar vägen betydligt för mig om jag ska jobba i Kista, fr.om idag så går det en direktbuss dit. Jag åkte den imorse, men det tog lite extra tid eftersom chauffören körde fel :)

Kommentarer

  1. Vad fina druvor! Visst är det roligt när det blir något av vinrankan..min dog för den frös ute där den skulle övervintra.. "någon" lämnade den ute :)..turligt så finns det att köpa på affären om man vill ha en ny..bra tvätt tycker jag..en sån skulle vi ha här i stan med :)...
    sköt om er...Kram!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Periocular dermatit

Jag har haft utslag runt ögonen sen i våras och har smörjt med kortisonsalva eftersom det var det som min husläkare skrev ut. Det har inte blivit bättre utan varit kliigt, rött och irriterat. Inte så kul heller även om det inte synts så väl tack vare glasögonen. Har trott det varit allergi och eksem och provat att utesluta olika livsmedel men inget har hjälpt. Gjorde ett allergitest också som inte visade nåt. Förra måndagen fick jag nog och tänkte boka en tid hos husläkaren men valde istället att utnyttja jobbets sjukvårdsförsäkring och fick en tid samma dag hos en hudläkare samma dag. Han tittade på mina utslag och sa att det är inget eksem eller allergi utan något som heter Periocular dermatit. Intressant fall dessutom eftersom jag har det mesta runt ögonen, vanligast runt munnen och då heter det Perioral dermatit. Han fotade mina utslag för att använda i utbildning. Tyvärr så vet allmänläkare sällan vad det är och skriver ut kortisonsalva vilket bara gör det värre. PD är

Gardiner

När vi beställde växthuset köpte vi till solskydd som ska reflektera värmen och ljuset. Men den kändes rätt tråkig så det fick bli spetsgardiner från IKEA istället. Vi använde vajrar som vi spände i taket och på väggen där taket börjar. Satte fast gardinerna med klämmor och hängde på vajrarna.   Så här blev det. Superbra tycker jag, är så nöjd. Både mysigt och skyddar mot solen.  Inifrån växthuset.  Utifrån ser det ut så här. Vi har redan tillbringat ganska många kvällar här med ett glas vin och bara njutit. Så härligt när något blir så bra som man tänkt sig. Plantorna verkar också trivas och växer som tusan.

Mina nya glasögon då....

Jag är nöjd :) Ser bra dessutom.....