Fortsätt till huvudinnehåll

Segelflygning

Det här planet fick vi provsitta på förmiddan för att få känna hur det känns och hur det funkar med fallskärm osv. Det här planet har en egen motor och propeller som fälls upp och behöver inte bogseras upp om man är influgen på den flygplanstypen, annars kan man man bogsera upp det som ett vanligt segelflygplan. 

Det var mycket aktiviteter på flygfältet på fredagen med utbildning osv, plan drogs upp och landade mest hela tiden.

Ett av bogserplanen 

Så var det då dags, det blev ett annat plan än det vi provsatt på förmiddan, jag fick sitta fram för att kunna fota lite.

Det här var rutten vi skulle flyga, eller kanske inte ;) Den är för de som lär sig avancerad flygning med rolls, loopar osv. Inget för en förstagångsflygare, kan ju få oönskade konsekvenser....

Japp, då kör vi.... hänger på Pipern som drar oss upp till 800 meter. Lite skumpigt i början när man glider på gräset men man lyfter förvånansvärt snabbt...

Tjohoo....

Uppe på 800 meter, långt där borta ser man Västerås, på andra sidan Mälaren.

Häftig känsla att glida fram alldeles tyst. Fick testa att flyga lite också. Planen har dubbelkommando.

Fick känna på lite gung och att bli viktlös, och sedan hur man tar sig uppåt genom att öka farten.

Den här garntåten fyller en viktig funktion, den visar hur planet är beläget. När den är rakt upp som nu så flyger vi rakt fram...

Eskilstuna.

En massa instrument att hålla ordning på, den längst upp till höger visar att vi flyger på ca 150 meters höjd, och den längst upp till vänster att hastigheter är ca 115 km/h. På väg ner för att snart landa.

Japp då går vi ner för landning. Spaken med rött handtag får man inte dra i om det inte är absolut nödvändigt, den lossar huven om man behöver lämna planet innan det landat.

Så var min flygning avklarad, jag gör gärna om det, sen var det Bernts tur. 
Vi hade klunsat om vem som skulle flyga först och jag vann (såklart)!!

Kommentarer

  1. Oj vad coolt :) Fast lite skrämmande... Jag är inget fan av flygning, men det är vackert att titta ner på allt litet när man flyger. Tar ni kurs i segelflygning?

    Ha en fin dag.
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Ja det är jättehäftigt. Jag har ju inte vett att vara rädd utan måste ju testa såklart, finns ju en chans att ta fina bilder och lära mig nåt nytt. Det är en kollega till Bernt som är flygare så vi han tog med oss på varsin tur. Lite sugen på att lära mig så vem vet..... ;)

    Ha en riktigt fin dag du också
    Kram

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Periocular dermatit

Jag har haft utslag runt ögonen sen i våras och har smörjt med kortisonsalva eftersom det var det som min husläkare skrev ut. Det har inte blivit bättre utan varit kliigt, rött och irriterat. Inte så kul heller även om det inte synts så väl tack vare glasögonen. Har trott det varit allergi och eksem och provat att utesluta olika livsmedel men inget har hjälpt. Gjorde ett allergitest också som inte visade nåt. Förra måndagen fick jag nog och tänkte boka en tid hos husläkaren men valde istället att utnyttja jobbets sjukvårdsförsäkring och fick en tid samma dag hos en hudläkare samma dag. Han tittade på mina utslag och sa att det är inget eksem eller allergi utan något som heter Periocular dermatit. Intressant fall dessutom eftersom jag har det mesta runt ögonen, vanligast runt munnen och då heter det Perioral dermatit. Han fotade mina utslag för att använda i utbildning. Tyvärr så vet allmänläkare sällan vad det är och skriver ut kortisonsalva vilket bara gör det värre. PD är

Gardiner

När vi beställde växthuset köpte vi till solskydd som ska reflektera värmen och ljuset. Men den kändes rätt tråkig så det fick bli spetsgardiner från IKEA istället. Vi använde vajrar som vi spände i taket och på väggen där taket börjar. Satte fast gardinerna med klämmor och hängde på vajrarna.   Så här blev det. Superbra tycker jag, är så nöjd. Både mysigt och skyddar mot solen.  Inifrån växthuset.  Utifrån ser det ut så här. Vi har redan tillbringat ganska många kvällar här med ett glas vin och bara njutit. Så härligt när något blir så bra som man tänkt sig. Plantorna verkar också trivas och växer som tusan.

Mina nya glasögon då....

Jag är nöjd :) Ser bra dessutom.....