torsdag 19 september 2013

Spökägget

Sonen är lärare för en förstaklass och använder sig av ett arbetssätt som heter Spökägget för att lära barn läsa och skriva.

En dag när barnen kommer in i klassrummet så ligger det omkullvälta stolar på golvet, ett fönster står öppet och där ligger ett ägg i en korg med ett meddelande att de ska ta hand om ägget, hålla det varmt och vända det två gånger per dag. Så börjar spekulationerna om vad som hänt, var kommer ägget ifrån, vad innehåller det osv....


För att kunna genomföra detta så fick jag det fina uppdraget att tillverka ett spöke, det är förresten spöke nummer 2 eftersom det första (Lilla Bu som barnen döpte det till) blev kvar i skolan där han jobbade förut. 


Sen var det ju det här med ett ägg då där ett spöke kan gömma sig tills det är dags att komma fram. Det är inte riktigt säsong för stora påskägg så här gick "pysselmamman" igång och tillverkade ett stort ägg av papier mache, har aldrig gjort det tidigare men det var jättekul. Inhandlade stora ballonger, tapetklister och silkespapper. Började med tidningspapper och sedan lappar av silkespapper som dekoration. När det torkat och jag skurit av ett lock så målade jag det vitt invändigt för att inte spöket ska bli svart av tidningssvärtan. Det är nog smart att göra första lagret av servetter, näsdukar istf tidningar.

Jag är riktigt nöjd med resultatet faktiskt.Här är spöket på väg ner i ägget. I förrgår hittade barnet ägget i klassrummet, spekulationerna var många vad det kunde innehålla, dinosarier, påskharen, kaniner, monster, godis.... nån hade också sett några mystiska typer smyga runt utanför skolan....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar