söndag 16 augusti 2015

London dag 2 - 30 juli

Dag 2 började vi att ta tunnelbanan till St. Paul, dels för att titta på St. Paul Cathedral dels för att gå till ett av de Information Centre (turistbyrå) för att skaffa en riktig karta och för att få lite tips om vad vi borde se. Vi köpte kartor, fick en massa broschyrer, tips och info och ett förslag på en tur för att se de centrala delarna av London och så fick det bli :)

Efter lite kaffe och studerande av den information vi fått så började vi med St Pauls Cathedral.


Vi kollade in där och jag tog en bild, men vi gick inte in. Blev lite snåla där, vettetusan om jag tycker det är värt ca 250:-/person för att gå in..... 

Vacker Hortensiarabatt bakom katedralen.

Kvinnan på turistbyrån tipsade oss om att vi skulle gå till köpcentret One New Change bredvid katedralen och åka upp till taket för att få en fin vy över London och katedralen.


St Pauls Cathedral

Vi fortsatte vår promenad till Museum of London.


En fin liten gård inne vid museet.

Museum of London berättade Londons historia och var intressant. Vi tillbringade nån timme där innan vi vandrade vidare.

Utanför museet finns delar av The City Wall som byggdes av romarna troligtvis i slutet på 200-talet för att försvara staden. Romarna lämnade England 410.


På såna här gator får man stanna och pussas en stund :)

I en damm mitt i bankkvarteren hittade jag den här skönheten.
Runtom på bänkar satt det mest kostymklädda män och intog sin lunch.

Efter allt vandrande och insupande av kultur och historia så var vi hungriga, så vi gick London bridge över till andra sidan av Themsen till Borough Market på jakt efter Fish & Chips.  Det hittade vi till slut på en restaurang som utgav sig för att ha bästa Fish & Chips i London, om det är sant eller inte är svårt att avgöra eftersom vi inte åt det mer än en gång. 

Mätta, och nöjda så gick vi efter strandpromenaden ner mot Tower Bridge.
Där ligger HMS Belfast är en lätt brittisk kryssare som användes under andra världskriget och Koreakriget. Nu är den museibåt och öppen för allmänheten.


Ann-Mari och Peter tar en selfie mha en Selfie-pinne. Nån sån har inte vi.... ännu ;)


Efter en lite halvmulen dag så kom solen fram och jag fick en bild av Tower Bridge som jag är rätt nöjd med.

Mycket folk, som strosar på strandpromenaden efter Themsen.

Några av skyskraporna på andra sidan Themsen där vi gick tidigare idag.

Kontraster, i förgrundet Towern som grundlades på 1000-talet och i bakgrunden till höger The Cheesgrater eller The Leadenhall Building som den också kallas, invigd 2014.


Efter att ha vandrat runt i London så kan man ju konstatera att det verkar finnas en förkärlek för byggnader med mycket glas. Här är några av de hus jag fotade under dagen. Jag gillar att fota hus, se linjer och mönster.

Har inte koll på vad det är för byggnader, troligtvis mest kontor osv.


Lite häftiga stålrörskonstruktioner inne i One New Change.

Efter att ha vandrat en hel dag tog vi oss tillbaka till hotellet för en liten siesta innan vi avslutade dagen på en italiensk restaurang i Queensway.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar