onsdag 19 augusti 2015

London dag 3 - 31 juli

Fredagens äventyr började i Soho, vi åkte buss från hotellet och sedan strosade vi genom Soho ner till Piccadilly Circus, lite förmiddagskaffe och fönstershopping hanns också med. 

Vi är väldigt dåliga på shopping, ingen av oss handlade nåt. Vi samlade på intryck, sevärdheter, fotade och njöt av god mat och dryck.

En fin väggmålning i Soho


Tapas fanns på dagens önskelista för lunch, vi hittade en jättebra spansk restaurang i Soho. Jättegod mat så den fick ett besök till under vår vistelse.

En dekal på fönstret talade om att den fanns med i the Michelin guide. Coolt.

Sen finns det ju saker man inte får missa när man är i London, ett besök i Apple Store på Oxford Street. Vi är tre inbitna Apple-användare och en som inte är det, gissa vem ;)

Kollade in Apple Watch, väckte inget ha-begär hos mig men jag använder inte klocka öht så det kanske är därför, även om det kan vara lite coolt med Musse Pigg som visar tiden.

Stora annonspelare på Piccadilly.

På Ripleys fanns en bil i min smak, en Mini täckt av glittrande stenar, fast jag skulle nog vilja ha ett annat motiv än frihetsgudinnan.

Trafalgar

Ett pub-besök hanns också med under eftermiddagen.

Sen tillbaka till hotellet för en kort siesta och förberedelse för kvällens event.
The London Eye.

Bernt fick en åktur med London Eye inklusive champagne i födelsedagspresent av Ann-Mari och Peter. En jättebra present och den inkluderade även mig. Tack så mycket!

Åkturen tar ca en halvtimme och det är jättehäftigt. Kan rekommenderas, ett tips är att köpa biljetter i förväg så slipper man köa.

Tre förväntansfulla resenärer

Vår egen servitris som serverade oss champagne, vilken sort det var kommer jag inte ihåg.

Ann-Mari och Peter njuter av åkturen.

Häftig utsikt, här Big Ben mm.

Åt andra hållet några av de skyskrapor jag visade på bilder igår.

Intressant konstruktion av hjulet. 
Ser stabilt ut, inte en popnit så långt ögat når.

På väg ner och vi har en bubbla ovanför oss. 
Skål!

Sedan strosade vi genom Jubilee garden och Jubilee bridge för att åka tillbaka till våra hoods och middag på en grekisk restaurang som vi kollat in tidigare.


På Jubilee Bridge så går tågen på bron bredvid, det här känns väl inte riktigt bra, att de dragit ihop en pelare med ett spännband....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar