tisdag 22 september 2015

Fotomorgon

Stämde träff med Eva imorse för att fota lite innan jobbet. Hade hoppats på dimma men det var det inte utan en fin ganska klar morgon. Det funkar bra det också.

Var inne i stan vid halv 7 när solen gick upp så lite för sent för att fota soluppgången. Det är lärorikt att vara ute med nån som är så duktig på att fota. Vi hann med både fotande,  en massa prat och en fika innan jag drog till jobbet, ett bra sätt att börja dagen på. 

Jag använder ju oftast mest A-läget på min kamera, dvs jag bestämmer vilken bländare jag vill ha och Precious får bestämma tiden. En rätt bra kompromiss tycker jag.

Idag hade jag med mig stativet och körde med manuella inställningar så att jag har full koll över exponering osv.  Fick lite bra tips av Eva hur jag ska tänka när jag ställer in allt manuellt. Behöver öva mer på det.

Tog flera bilder av samma motiv med olika exponeringar som jag sedan slagit ihop till en bild. På det sättet kan man få bra ljus över hela bilden. Gaffling kallas det.  Lite kul att leka med.  Här är några av dagens bilder.

Vy från Norrbron

Sedan strosade vi omkring lite i Gamla Stan

Fina färger och häftig grönska.

Mårten Trotzigs gränd uppifrån

Mårten Trotzigs gränd nerifrån

Detalj från gränden med fönster och graffitti. 

Min utsikt från jobbet från "min" plats. Vi har ju inte egna platser eftersom vi jobbar aktivitetsbaserat men det blir ofta samma platser ändå. "Min plats" var ledig när jag kom till jobbet fast jag kom sen. Var helt säker på att min kollega hade tagit den, fast han tordes väl inte, han säger att jag är hård på ytan och brutal inuti ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar