Fortsätt till huvudinnehåll

London dag 5 - 2 augusti

Idag så stod det Båttur på Regent's Canal på agendan. Ann-Mari hade fått tips om Jason's Trip och och jag kan verkligen rekommendera den. Båtturen tar ca 45 minuter och en jättebra guide berättar om det man ser och även historiska händelser.

Vi gick upp till Little Venice där båten går och efter den delen av kanalen som ligger i Paddington.

En massa häftig nate i vattnet. Vi hade sånt i vår damm men det tyckte karparna var jättegott så det hann aldrig bli nån grön matta som här.



Många bor i kanalen och man hyr sin plats. Om man betalar en extra summa garanteras man att man har sin plats kvar när man kommer tillbaka. 

En fin gammal trädörr vid kanalen

Här är vår båt :)

Regent's Canal började byggas 1812 och var färdig 1820 och användes för att frakta gods från Paddington till Themsen. Då drog man båtarna med hästar som gick på sidan av kanalen och vid tunnlarna använde man rep och hästarna gick på bron ovanför.

Fina speglingar i vattnet 

Många av tunnlarna är smala så man kan inte mötas utan då får man vänta tills båten man möter passerat. 
En bucket-list vid kanalen.

På vissa ställen får man inte parkera båtarna rakt ut från kajen för att det ska finnas plats för kanalbåtarna att vända. 

Mera båtar

Kajerna som förut användes av hästarna för att dra båtarna är nu fina promenadstråk.

Innanför staketen ligger det bostäder med priser från 40 miljoner pund och uppåt.
Ofattbara summor....

London Zoo ligger i Regent's Park, längst upp i bild ser man en påfågel som sitter innanför nätet.


På den svarta kanten till höger ser man märken efter repen där båtarna drogs genom tunneln.

Framme i Camden, till vänster lägger båten till och där väntar de som vill åka tillbaka. 
Där går man också in till Camden Market, dit gick inte vi, det får bli en annan gång :)

Man kan tjäna pengar på att erbjuda turisterna en tur med vin och gitarrspel också. Lite typ som gondolerna i Venedig men det är väl enda likheten. 


Slussarna i Camden.

Efter lunch på Waggamama en japansk restaurang, med japanskt öl, så fortsatte vi vår dag genom Regen'ts Park.

Många som passade på att njuta av solen i Regent's park.


Passade på att fota en och annan blomma. Fanns många fina rabatter där i olika färgställningar.

Hyra båtar eller bara njuta av tillvaron kan man också göra.



Hur funkar det?

Sen ska man ju inte lämna ifrån sig kameran när man går till damrummet för då kan man hitta en massa konstiga bilder i kameran. Nån som vet nåt månne? Den här t.ex borde inte ha mitt namn.....

På kvällen blev det en favorit i repris, vår Tapas-restaurang i Soho.

Ägaren välkomnade oss och sa att vårt bord var ledigt, dvs samma som vi hade när vi åt lunch där nån dag tidigare. Sånt är kul. Lika god mat då som lunchen vi åt där tidigare :)

Sen strosade vi runt lite i Soho och i kvarteren däromkring.
Här en bild från Regent Street när vi väntade på bussen tillbaka till hotellet.

Ännu en bra dag i London. Båtturen var en höjdare, härligt att flyta fram på den lugna kanalen. Åkte inte på Themsen men tror nog att det här var tio gånger bättre :)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Periocular dermatit

Jag har haft utslag runt ögonen sen i våras och har smörjt med kortisonsalva eftersom det var det som min husläkare skrev ut. Det har inte blivit bättre utan varit kliigt, rött och irriterat. Inte så kul heller även om det inte synts så väl tack vare glasögonen. Har trott det varit allergi och eksem och provat att utesluta olika livsmedel men inget har hjälpt. Gjorde ett allergitest också som inte visade nåt. Förra måndagen fick jag nog och tänkte boka en tid hos husläkaren men valde istället att utnyttja jobbets sjukvårdsförsäkring och fick en tid samma dag hos en hudläkare samma dag. Han tittade på mina utslag och sa att det är inget eksem eller allergi utan något som heter Periocular dermatit. Intressant fall dessutom eftersom jag har det mesta runt ögonen, vanligast runt munnen och då heter det Perioral dermatit. Han fotade mina utslag för att använda i utbildning. Tyvärr så vet allmänläkare sällan vad det är och skriver ut kortisonsalva vilket bara gör det värre. PD är

Gardiner

När vi beställde växthuset köpte vi till solskydd som ska reflektera värmen och ljuset. Men den kändes rätt tråkig så det fick bli spetsgardiner från IKEA istället. Vi använde vajrar som vi spände i taket och på väggen där taket börjar. Satte fast gardinerna med klämmor och hängde på vajrarna.   Så här blev det. Superbra tycker jag, är så nöjd. Både mysigt och skyddar mot solen.  Inifrån växthuset.  Utifrån ser det ut så här. Vi har redan tillbringat ganska många kvällar här med ett glas vin och bara njutit. Så härligt när något blir så bra som man tänkt sig. Plantorna verkar också trivas och växer som tusan.

Mina nya glasögon då....

Jag är nöjd :) Ser bra dessutom.....