lördag 17 juli 2010

Resedagboken del 1

Här är alla bilder från resedagboken från Greklandsresan.

Och ja jag vet att jag inte är bra på att rita bilar ;) och en del annat också..... åsså är en del bilder åt fel håll för att dumma blogspot inte vill låta mig vända på dom...
Dag 1: Resdag.
Flyg till samos. Taxi till pythagorion där vi bodde på Remezzo studios. Middag på Palladion och jag köpte jättefula rosa badskor som jag använde en gång. B använde inte sina alls, dom är för övrigt inte rosa heller, blå eller grå tror jag.Dag 2:
Gick till Town beach, närmaste stranden och hyrde solstolar på Faros, eller rättare sagt får man solstolarna gratis om man fikar eller äter nåt där och det gör vi ju såklart. Hittade ett kafé med fritt wifi så jag kunde blogga, sen åt vi på Platania och B åt fisk som han fick peka ut. Katterna gillade honom då ;) sen en massa fotande som alla dar.Dag 3
Hyrde en liten Chevrolet Matiz åkte till andra sidan ön och tittade på vattenfallet i Potami, där vi badade på stranden sen. Nästan finaste stranden av de 8 vi testade under resan. Sen åkte vi upp till en liten bergsby och fikade och på kvällen blev det mat, fotograferande och lite bloggande som vanligt.


Dag 4:
Hyrde vår lilla Matiz en dag till. Åkte runt på ön och badade på Psili Ammos närmast, fin sandstrand. Sen tittade vi på Evpalinos tunnel som jag skrivit om tidigare och tog en tur till västra delen av ön, över bergen. Middag på Platania, bästa restaurangen i Pythagorion.Dag 5:
Var faktiskt in på internetkafeet för att betala en räkning. sen köpte vi biljetter till färjan för att åka till Lipsi. Tjejen på resebyrån beundrade mina naglar ;)
På färjan hade jag intensiv delfinspaning under hela resan (3,5 timme) och hade tur och såg två stim. Tyvärr så fick jag inte till några bilder, B lyckades bättre men inga riktigt bra bilder.

När vi kom fram till Lipsi kom Anna från Galini studios och välkomnade oss med kindpussar. Elisabeta, ropade hon när hon såg mig. På kvällen så åt vi på To Pefko där vi blev varmt mottagna av ägaren.Dag 6:
Tog bussen till Katsadia, en liten mysig strand med inte alltför mycket folk och inga solstolar. Jättemysig taverna har dom där också. Ett av våra favoritställen. Jag satt på stranden och ritade och målade vilket straffade sig sen.

På kvällen blev det middag på Yiannis, en mycket bra restaurang, sen gick vi förbi torget där det var uppträdande av typ balkanpop-band.Dag 7:
Som sagt, det straffade sig att jag satt i solen så jag var jätteröd. Blev solförbud för mig så jag satt på balkongen och ritade och målade medans B gick till stranden utanför och badade. Anna tyckte nog lite synd om mig för hon kom upp med en skål tomater och sen vid lunch en tallrik med fyllda tomater, squash och aubergine. så mycket så det räckte till oss båda.

På kvällen blev det svärdfisk-sovlaki på den suveräna fiskrestaurangen.

Fortsättning följer
- Skickat från min iPhone

2 kommentarer:

  1. Vilken rolig idé! Och vilka fina teckningar du gör! Hur många talanger har du egentligen???!!!
    Ses snart och det ska bli kul.

    SvaraRadera
  2. ja måste bara hålla med föregående talare, du har då fantastisk fantasi och kreativiteten flödar. En bok ska du absolut göra av de teckningar du gjort! :) kul grej att ha kvar! kram

    SvaraRadera