Fortsätt till huvudinnehåll

Påskafton

På påskafton åkte jag, Bernt stannade i Östersund, österut och började med att hälsa på min bror, brorson och Noxi i Överammer.
Noxi är en Japansk Spets och hur söt som helst. 

.... och vad är det som Noxi är så intresserad av då??

Jo, den här lilla krabaten som bor under bryggstugan. Han/hon var rätt ettrig mot Noxi, kanske är det en hon som har ungar där under. Fick vänta en bra stund innan hon visade sig efter att vi lockat bort hunden, men då var jag redo med kameran.
Det är en hermelin för den som inte vet.

Fortsatte min resa mot Hammarstrand för att hälsa på min mamma.

Vi åkte en tur och bl.a upp till kyrkan för att sätta ljus på gravarna. 

Nya kyrkan har blivit rosa, riktigt fint tycker jag.
Det var där vi gifte oss förresten för en massa år sen.... 

En tur ner till gamla kyrkan som byggdes på 1100-talet och ligger fint vid Indalsälven. På den tiden kunde man åka båt till kyrkan, det var innan Vildhussen tömde Ragundasjön.

Fin utsikt från kyrkan mot Vättaberget. Mycket vatten i älven så här års så kraftverket släpper på för fullt.

Klockstapeln vid gamla kyrkan. Den är så fin tycker jag. Den var dessutom öppen så jag klättrade upp i den, det har jag aldrig gjort förut.

Motstod frestelsen att ringa i klockan...... fast jag hade gärna velat prova. Men gjorde en snabb konsekvensanalys och avstod.

Inskription på ena sidan av klockan.

Vy över Indalsälven uppe vid kraftverket där vi stannade och plockade Tussilago.

Vy över Indalsälven från Gevåg mot Hammarstrand och Vättaberget.

På väg till Östersund stannade jag till hos min bror i Överammer igen, och vi gick ner till Ammerån. Mycket vatten i ån, men fortfarande går det inte över stenbryggan man ser i förgrunden.

Mycket vatten ner mot Bröllopsgården som det heter där.

Stannade i Stugun och tankade på väg tillbaka till Östersund, det kan vara fint där också.... klockan är halvtio på kvällen.

Ännu en solnedgång som jag "var tvungen" att stanna och föreviga.

Kommentarer

  1. fantastiska bilder :)
    kör försiktigt hemåt
    Kram Di

    SvaraRadera
  2. Tack Di. Ja det ska vi.
    Kram

    SvaraRadera
  3. Vilka fina bilder! Så du är från Hammarstrand alltså?! Min lillebror bor där så vi åker dit emellanåt :) De döpte sin yngsta son i kyrkan ni gifter er i :)

    Hoppas ni haft en skön påskhelg :)

    Kram

    SvaraRadera
  4. Tack Cecilia.
    Jag är från Överammer och där bor min bror i föräldrahemmet, mamma och en bror bor i Hammarstrand.

    Hoppas du haft en härlige helg i Stockholm.

    Kram

    SvaraRadera
  5. Vad konstigt!! Idag när vi åkte hem från IKEA råkade vi på stanna på en "rastplats" med en slingrig stig. Längst uppe gömd låg Ragunda kyrka! Jag kunde förstås inte låta bli att klättra upp. Men hur stor sannolikhet är det att jag "upptäckte" en kyrka som jag inte kände till som du bloggade om alldeles nyss!? Jag lägger upp mitt äventyr i min blogg senare.

    SvaraRadera
  6. @Homeriver, visst är det märkligt med såna sammanträffanden. Kul att du hittade den. Visste inte att det fanns en stig nerifrån rastplatsen. Nästa gång får du titta lite närmare på kyrkan och på klockstapeln

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Periocular dermatit

Jag har haft utslag runt ögonen sen i våras och har smörjt med kortisonsalva eftersom det var det som min husläkare skrev ut. Det har inte blivit bättre utan varit kliigt, rött och irriterat. Inte så kul heller även om det inte synts så väl tack vare glasögonen. Har trott det varit allergi och eksem och provat att utesluta olika livsmedel men inget har hjälpt. Gjorde ett allergitest också som inte visade nåt. Förra måndagen fick jag nog och tänkte boka en tid hos husläkaren men valde istället att utnyttja jobbets sjukvårdsförsäkring och fick en tid samma dag hos en hudläkare samma dag. Han tittade på mina utslag och sa att det är inget eksem eller allergi utan något som heter Periocular dermatit. Intressant fall dessutom eftersom jag har det mesta runt ögonen, vanligast runt munnen och då heter det Perioral dermatit. Han fotade mina utslag för att använda i utbildning. Tyvärr så vet allmänläkare sällan vad det är och skriver ut kortisonsalva vilket bara gör det värre. PD är

Gardiner

När vi beställde växthuset köpte vi till solskydd som ska reflektera värmen och ljuset. Men den kändes rätt tråkig så det fick bli spetsgardiner från IKEA istället. Vi använde vajrar som vi spände i taket och på väggen där taket börjar. Satte fast gardinerna med klämmor och hängde på vajrarna.   Så här blev det. Superbra tycker jag, är så nöjd. Både mysigt och skyddar mot solen.  Inifrån växthuset.  Utifrån ser det ut så här. Vi har redan tillbringat ganska många kvällar här med ett glas vin och bara njutit. Så härligt när något blir så bra som man tänkt sig. Plantorna verkar också trivas och växer som tusan.

Mina nya glasögon då....

Jag är nöjd :) Ser bra dessutom.....