Fortsätt till huvudinnehåll

En fantastisk dag

Idag blev det både ko- och fårspaning ute på udden och vi hittade båda delarna. Fick höra när vi var på väg ut att de släppt ut fåren idag så det var perfekt timing.

Här ligger korna och njuter av tillvaron nere på strandängen....

Den lilla kalven undrar vad vi är för ena, bäst att gömma sig bakom mamma.
Så söt.

Fåren hittade vi nere på ängen, dom gick nog runt hela udden och kollade in om det såg ut som förra året och visade av alla favoritställen för lammen.

Ännu en vy utifrån spetsen på udden.

Styvmorsviolerna blommar

och orkidéerna ute vid klipporna, finns både röda och gula, nåt med nycklar heter dom nog....

Sen på eftermiddan bar det av in till stan för att träffa sonen, dottern och svärdottern för att fira båda döttrarna som fyllt år senaste veckan. Vi vandrade bort mot gamla stan och tittade på folk och funderade var vi skulle äta.

Det blev en italiensk restaurang på Riddarhustorget till slut, efter idogt  studerande av menyn blev det pasta med scampi för mig. Mycket gott var det. Sedan strosade vi vidare och stannade på ett kafé och drack kaffe och efterrätt.

Bror och syster.....

Luftballongerna är på gång igen, den här måste ha rymt från Göteborg.

Tack för idag!

Godnatt världen, cs imorrn.

Kommentarer

  1. Tack för den goda maten och trevliga sällskapet!Det var en jätte mysig kväll! Erika

    SvaraRadera
  2. Tack själv, det är så kul att träffa dig också. Kram

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Periocular dermatit

Jag har haft utslag runt ögonen sen i våras och har smörjt med kortisonsalva eftersom det var det som min husläkare skrev ut. Det har inte blivit bättre utan varit kliigt, rött och irriterat. Inte så kul heller även om det inte synts så väl tack vare glasögonen. Har trott det varit allergi och eksem och provat att utesluta olika livsmedel men inget har hjälpt. Gjorde ett allergitest också som inte visade nåt. Förra måndagen fick jag nog och tänkte boka en tid hos husläkaren men valde istället att utnyttja jobbets sjukvårdsförsäkring och fick en tid samma dag hos en hudläkare samma dag. Han tittade på mina utslag och sa att det är inget eksem eller allergi utan något som heter Periocular dermatit. Intressant fall dessutom eftersom jag har det mesta runt ögonen, vanligast runt munnen och då heter det Perioral dermatit. Han fotade mina utslag för att använda i utbildning. Tyvärr så vet allmänläkare sällan vad det är och skriver ut kortisonsalva vilket bara gör det värre. PD är

Gardiner

När vi beställde växthuset köpte vi till solskydd som ska reflektera värmen och ljuset. Men den kändes rätt tråkig så det fick bli spetsgardiner från IKEA istället. Vi använde vajrar som vi spände i taket och på väggen där taket börjar. Satte fast gardinerna med klämmor och hängde på vajrarna.   Så här blev det. Superbra tycker jag, är så nöjd. Både mysigt och skyddar mot solen.  Inifrån växthuset.  Utifrån ser det ut så här. Vi har redan tillbringat ganska många kvällar här med ett glas vin och bara njutit. Så härligt när något blir så bra som man tänkt sig. Plantorna verkar också trivas och växer som tusan.

Mina nya glasögon då....

Jag är nöjd :) Ser bra dessutom.....