Fortsätt till huvudinnehåll

Lite trött

Vy från Hammarstrand / Indalsälven den 29 juli.
Nästan som en tavla.

Har varit lite ofokuserad och trött idag, autofokuset har inte fungerat ;) inte på rätt saker i alla fall, har brottats med ett problem mest hela dan när mitt program inte gör som jag vill. Men överlistade det till slut, det är det som är det roliga med jobbet när man lyckas lösa problemen. Imorgon finns det nya att lösa :)

Var in på hälsokost och köpte en burk magnesium på vägen hem, tror att ofokuseringen mm beror på magnesiumbrist. Det visar sig snart om jag har rätt. Det är ju rätt vanligt med brist på det.

Sen blev det räkor till middag, jättelänge sen jag åt det och nu var jag jättesugen, med ägg och lite majonäs. Kanongott. 

Sovdags? Japp, godnatt världen.

Cs imorgon :)

Kommentarer

  1. Nu har du faktiskt fel, magnesiumbrist är ganska ovanligt ifall man inte äter vätskedrivande medicin, har obehandlad diabetes eller trasig tarm. Och symptomen är snarare problem med nerver eller hjärta/kärl än okoncentration.

    Däremot kanske du behöver kolla igenom vilka grönsaker du bör äta mer av nu när du inte äter kolhydrater. För fullkornsprodukter är annars ett säkert kort för just magnesium. Men det finns i spenat, nötter och bönor också.

    Det är ett konstigt sätt att tjäna pengar på, att lura friska människor att de behöver köpa tillskott. Ytterst få människor är i behov av näringstillskott i pillerform (men många skulle kanske må bättre av en mer varierad eller på annat sätt förändrad kost, men det är en annan historia).

    Testa absolut, och blir du piggare så är väl det jättebra, men sannolikheten är ganska liten att det beror på magnesiumtillskotten.

    SvaraRadera
  2. Det är så fint i Hammarn :) Lite långt från allt, men helt klart vackert :)

    Hoppas du blir piggare!

    Kram

    SvaraRadera
  3. Jag tycker om min dotter, hon e för bäst asså... kram

    SvaraRadera
  4. Trötthet kan vara en reaktion på mkt du kanske ska kolla om du fått för lite energi med maten?

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Periocular dermatit

Jag har haft utslag runt ögonen sen i våras och har smörjt med kortisonsalva eftersom det var det som min husläkare skrev ut. Det har inte blivit bättre utan varit kliigt, rött och irriterat. Inte så kul heller även om det inte synts så väl tack vare glasögonen. Har trott det varit allergi och eksem och provat att utesluta olika livsmedel men inget har hjälpt. Gjorde ett allergitest också som inte visade nåt. Förra måndagen fick jag nog och tänkte boka en tid hos husläkaren men valde istället att utnyttja jobbets sjukvårdsförsäkring och fick en tid samma dag hos en hudläkare samma dag. Han tittade på mina utslag och sa att det är inget eksem eller allergi utan något som heter Periocular dermatit. Intressant fall dessutom eftersom jag har det mesta runt ögonen, vanligast runt munnen och då heter det Perioral dermatit. Han fotade mina utslag för att använda i utbildning. Tyvärr så vet allmänläkare sällan vad det är och skriver ut kortisonsalva vilket bara gör det värre. PD är

Gardiner

När vi beställde växthuset köpte vi till solskydd som ska reflektera värmen och ljuset. Men den kändes rätt tråkig så det fick bli spetsgardiner från IKEA istället. Vi använde vajrar som vi spände i taket och på väggen där taket börjar. Satte fast gardinerna med klämmor och hängde på vajrarna.   Så här blev det. Superbra tycker jag, är så nöjd. Både mysigt och skyddar mot solen.  Inifrån växthuset.  Utifrån ser det ut så här. Vi har redan tillbringat ganska många kvällar här med ett glas vin och bara njutit. Så härligt när något blir så bra som man tänkt sig. Plantorna verkar också trivas och växer som tusan.

Mina nya glasögon då....

Jag är nöjd :) Ser bra dessutom.....