onsdag 23 januari 2013

My Precious

Idag tog jag mig äntligen iväg till Sony Center och lämnade in min kamera, vitbalansen har varit fel ända sen de lagade den i somras efter min vurpa i Aten.  Hmm nu skulle man ju nästan kunna få en känsla av att jag gör vurpor då och då, och det kanske jag gör, som igår t.ex som jag skrev om igår. 

Nåväl, vurpor gör jag ju och ibland tankemässigt också, lite otur när man tänker som Nalle Puh skulle säga.

Såå tillbaka till kameran då, alla bilder har haft ett lila skimmer över sig, och det kan ju iofs vara fint och jag tycker ju dessutom om lila som vissa kanske anat, men om jag nu fotar snö så ska den förstås helst vara i sin naturliga färg, vit. (Gul snö ska man som bekant inte äta, om man nu öht ska äta snö...)

Här är en bild som jag tog nere vid kanalen i början av december, mycket lila skulle jag vilja påstå. Att det var i blå timmen förstärker ju färgen.

Här är samma bild när jag har justerat vitbalansen i Lightroom och som den borde se ut när jag fotat den. Funkar ju det också men liiite omständigt om man ska ändra på varje bild. 

Förhoppningsvis får jag tillbaka My Precious utan purpursjuka eller vad det nu är den lider av. 
Saknar den redan....

Nu sova, natti natti världen, ses imorgon.

2 kommentarer:

  1. Fast båda bilderna är vackra på sitt sätt!
    Må så gott, kram!

    SvaraRadera
  2. Ja visst är de fina men eftersom jag vet att det är fel så stör jag mig bara på det. Bilder på människor blir ju lite konstiga i färgerna.
    Kram

    SvaraRadera