Fortsätt till huvudinnehåll

Sidenbandsbroderikurs

Igår var det dags för fortsättningskurs i sidenbandsbroderi, vi var mina två kollegor och jag. Fantastiskt kul och så inspirerande att se alla fina saker som våra två lärare gjort.

Vi började med att måla på tyg som man sedan ska brodera på. Det var jättekul så jag höll på med det rätt länge, resultatet ovan blev riktigt bra, Monica en av lärarna kallade mig konstnärssjäl :) Ska brodera fuchsior på tyget sedan.

Nästa sak var att måla på sidenbanden. Jättekul det också.

Sen att vika rosor. Gjorde några i olika stadier som jag ska sätta på ett broderi. Då använder man tex satinband och syr fast istället för att brodera med banden som man gör annars.

Den vitrosa längst fram gjorde jag av ett av banden jag målade. Kan bli antingen en pense en luktärt eller nåt annat....

Sidenbandsbroderi känns lite optimalt för skapande. Det är både att hålla på med tyger och band, brodera och nu också måla. Som ett kinderägg, tre saker på en gång :)

Kommentarer

  1. Hej Laiza
    Vad otroligt kreativ du är. jag blir grymt imponerad av dina alster.

    Vi har ingen greklandsresa inplanerad i år. Det blit Lissabon först över påsk och sedan Singapore/Malaysia i sommar.
    Skall ni till Grekland?

    Åse
    thegoodliving.blogspot.se

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack,jag har kommit in i ett kreativt flow nu, och det är jättekul :)

      Vi har inte heller nån greklandsresa inplanerad, vi har bokat en vecka en semesterby i södra Italien och på vägen dit och hem blir det lite stopp i olika städer, bl.a Rom och kanske Verona. Vi ska åka tåg så det blir nog nån övernattning nånstans på vägen också, har inte planerat klart ännu.

      Ser fram emot bilder och resebeskrivningar både från Lissabon och Malaysia/Singapore. Låter jättekul :)

      Radera
  2. Jättefint och du är duktig, det borde du veta :) ser fram emot fler alster :) kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Di, jo det vet jag ;) mera alster kommer eftersom, tiden räcker inte riktigt till för allt jag vill göra...
      Kram

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Periocular dermatit

Jag har haft utslag runt ögonen sen i våras och har smörjt med kortisonsalva eftersom det var det som min husläkare skrev ut. Det har inte blivit bättre utan varit kliigt, rött och irriterat. Inte så kul heller även om det inte synts så väl tack vare glasögonen. Har trott det varit allergi och eksem och provat att utesluta olika livsmedel men inget har hjälpt. Gjorde ett allergitest också som inte visade nåt. Förra måndagen fick jag nog och tänkte boka en tid hos husläkaren men valde istället att utnyttja jobbets sjukvårdsförsäkring och fick en tid samma dag hos en hudläkare samma dag. Han tittade på mina utslag och sa att det är inget eksem eller allergi utan något som heter Periocular dermatit. Intressant fall dessutom eftersom jag har det mesta runt ögonen, vanligast runt munnen och då heter det Perioral dermatit. Han fotade mina utslag för att använda i utbildning. Tyvärr så vet allmänläkare sällan vad det är och skriver ut kortisonsalva vilket bara gör det värre. PD är

Gardiner

När vi beställde växthuset köpte vi till solskydd som ska reflektera värmen och ljuset. Men den kändes rätt tråkig så det fick bli spetsgardiner från IKEA istället. Vi använde vajrar som vi spände i taket och på väggen där taket börjar. Satte fast gardinerna med klämmor och hängde på vajrarna.   Så här blev det. Superbra tycker jag, är så nöjd. Både mysigt och skyddar mot solen.  Inifrån växthuset.  Utifrån ser det ut så här. Vi har redan tillbringat ganska många kvällar här med ett glas vin och bara njutit. Så härligt när något blir så bra som man tänkt sig. Plantorna verkar också trivas och växer som tusan.

Mina nya glasögon då....

Jag är nöjd :) Ser bra dessutom.....