Fortsätt till huvudinnehåll

Capri

I torsdags åkte vi på en dagsutflykt till Capri som ordnades härifrån La Serra. Buss till Neapeal, sedan färja över till Capri.

När vi kom till Capri började vi med en båtar runt ön som är ca 17 km. Vår svenska guide berättade om alla platser vi åkte förbi, hon är påläst och kunnig och rolig att lyssna på. Hon har bott i Italien i 30 år och för två år sen när vi var till Pompeji och Vesuvius var det hon som guidade då också.

Här ses vi med Capri i bakgrunden.

Det finns flera grottor som tillhör turistattraktionerna , överst den röda, som har en speciell sorts koraller. De är fridlysta och allt som görs av koraller göra av importerad korall.

Sen den gröna som har ett speciellt ljus som gör att vattnet blir grönt. Lite svårt att fånga på bild dessutom ska solen stå i en viss position.

Sen den vita grottan som har stalaktiter och stalagmiter.

Det finns en grotta till, den blå, men den ingick inte i vår tur. Då får man ligga ner i en roddbåt som dras in i grottan för att man ska se det blå. Som synes är det kö till den, den är visst väldigt populär bland de asiatiska turisterna.

Sen de berömda Faragjioniklipporna, den mittersta kan man åka igenom och den kallas för pussgrottan så då ska man pussas för att försäkra sig om ett långt förhållande. Såklart gjorde vi det :)

Capri är en kalkstensö

Faragjioniklipporna sett uppifrån Monte Solaro.

Jag åkte stollift upp till Monte Solaro, det var en häftig upplevelse att sväva tyst upp till toppen, så jag är glad jag gjorde det.

Utsikt över den största hamnen på Capri, Marina Grande.

Här sitter en man och tillverkar Capri-sandaler på beställning, med eller utan blinkning :)

Jåttar finns det gott om och de ligger och trängs i hamnen. I den mindre hamnen Marina Piccola lägger alla celebriteter till. Vill man ha kändiddpaning ska man tydligen vistas i de fina kvarteren med alla dyra märkeskläder på eftermiddagen eller frampå kvällskvisten, sa vår guide.

Capri är en fin ö, det bästa med dagen var båtturen och att åka stollift. AnaCapri den örvre staden var också fin med fin utsikt. I övrigt känns den väldigt turistisk och allt är lite extra dyrt där, lite snobbigt typ?

Vi köpte en flaska Limoncelli som vi ska njuta av när vi kommer hem, en varm skön kväll på balkongen :)

Ciao ciao

Kommentarer

  1. Härliga bilder!! Italien lockar. Vi har pratat om Florens så får se när det kan bli :) kul att få följa er på resan. Kram

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Periocular dermatit

Jag har haft utslag runt ögonen sen i våras och har smörjt med kortisonsalva eftersom det var det som min husläkare skrev ut. Det har inte blivit bättre utan varit kliigt, rött och irriterat. Inte så kul heller även om det inte synts så väl tack vare glasögonen. Har trott det varit allergi och eksem och provat att utesluta olika livsmedel men inget har hjälpt. Gjorde ett allergitest också som inte visade nåt. Förra måndagen fick jag nog och tänkte boka en tid hos husläkaren men valde istället att utnyttja jobbets sjukvårdsförsäkring och fick en tid samma dag hos en hudläkare samma dag. Han tittade på mina utslag och sa att det är inget eksem eller allergi utan något som heter Periocular dermatit. Intressant fall dessutom eftersom jag har det mesta runt ögonen, vanligast runt munnen och då heter det Perioral dermatit. Han fotade mina utslag för att använda i utbildning. Tyvärr så vet allmänläkare sällan vad det är och skriver ut kortisonsalva vilket bara gör det värre. PD är

Gardiner

När vi beställde växthuset köpte vi till solskydd som ska reflektera värmen och ljuset. Men den kändes rätt tråkig så det fick bli spetsgardiner från IKEA istället. Vi använde vajrar som vi spände i taket och på väggen där taket börjar. Satte fast gardinerna med klämmor och hängde på vajrarna.   Så här blev det. Superbra tycker jag, är så nöjd. Både mysigt och skyddar mot solen.  Inifrån växthuset.  Utifrån ser det ut så här. Vi har redan tillbringat ganska många kvällar här med ett glas vin och bara njutit. Så härligt när något blir så bra som man tänkt sig. Plantorna verkar också trivas och växer som tusan.

Mina nya glasögon då....

Jag är nöjd :) Ser bra dessutom.....