måndag 15 juli 2013

Capri

I torsdags åkte vi på en dagsutflykt till Capri som ordnades härifrån La Serra. Buss till Neapeal, sedan färja över till Capri.

När vi kom till Capri började vi med en båtar runt ön som är ca 17 km. Vår svenska guide berättade om alla platser vi åkte förbi, hon är påläst och kunnig och rolig att lyssna på. Hon har bott i Italien i 30 år och för två år sen när vi var till Pompeji och Vesuvius var det hon som guidade då också.

Här ses vi med Capri i bakgrunden.

Det finns flera grottor som tillhör turistattraktionerna , överst den röda, som har en speciell sorts koraller. De är fridlysta och allt som görs av koraller göra av importerad korall.

Sen den gröna som har ett speciellt ljus som gör att vattnet blir grönt. Lite svårt att fånga på bild dessutom ska solen stå i en viss position.

Sen den vita grottan som har stalaktiter och stalagmiter.

Det finns en grotta till, den blå, men den ingick inte i vår tur. Då får man ligga ner i en roddbåt som dras in i grottan för att man ska se det blå. Som synes är det kö till den, den är visst väldigt populär bland de asiatiska turisterna.

Sen de berömda Faragjioniklipporna, den mittersta kan man åka igenom och den kallas för pussgrottan så då ska man pussas för att försäkra sig om ett långt förhållande. Såklart gjorde vi det :)

Capri är en kalkstensö

Faragjioniklipporna sett uppifrån Monte Solaro.

Jag åkte stollift upp till Monte Solaro, det var en häftig upplevelse att sväva tyst upp till toppen, så jag är glad jag gjorde det.

Utsikt över den största hamnen på Capri, Marina Grande.

Här sitter en man och tillverkar Capri-sandaler på beställning, med eller utan blinkning :)

Jåttar finns det gott om och de ligger och trängs i hamnen. I den mindre hamnen Marina Piccola lägger alla celebriteter till. Vill man ha kändiddpaning ska man tydligen vistas i de fina kvarteren med alla dyra märkeskläder på eftermiddagen eller frampå kvällskvisten, sa vår guide.

Capri är en fin ö, det bästa med dagen var båtturen och att åka stollift. AnaCapri den örvre staden var också fin med fin utsikt. I övrigt känns den väldigt turistisk och allt är lite extra dyrt där, lite snobbigt typ?

Vi köpte en flaska Limoncelli som vi ska njuta av när vi kommer hem, en varm skön kväll på balkongen :)

Ciao ciao

1 kommentar:

  1. Härliga bilder!! Italien lockar. Vi har pratat om Florens så får se när det kan bli :) kul att få följa er på resan. Kram

    SvaraRadera