Fortsätt till huvudinnehåll

Venedig

Lite bilder från idag. Vi kom fram till Venedig ca halvnio imorse med nattåget från München. Sov väl sådär men det funkar det också för en natt eller två....

Det här är det första vi ser när vi kommer ut från tågststationen. Sen gick vi till vänster och hann gå över ett par broar för att komma till vårt hotell.

Vi hade tur att få vårt hotellrum när bi kom fram. Ett litet hotell och alla rum är inredda i venetiansk stil med sidentapeter på väggarna.

Här är gatan utanför vårt hotell massor med grönsaksförsäljare.

Här är utsikten från Rialtobron, den största och mest kända av alla broarna. Den går över Canal Grande.

Här ser man Rialtobron.

Markusplatsen och Markuskatedralen, det var varmt och lång kö och vi var hungriga så det fick vara idag i alla fall.

En suveränt god lunch åt vi. Som förrätt auberginer fyllda med tomat, ost och sardeller och paprikor fyllda med ris. Till huvudrätt skaldjurslasagne och pasta med skaldjur.

En hel massa gondoler har vi sett. Har inte åkt någon ännu men det känns lite som ett måste att ha gjort det när vi är här.

Kanalen närmast vårt hotell by night.

Efter en siesta på eftermiddagen gav vi oss ut för att äta middag. Det fick bli en pizza ikväll. Vi är ju i Italien ;)

Venedig är en fascinerande stad, charmig och så fint med alla kanaler och lite slitna hus. Mycket turister, ca 12 miljoner besöker stan varje år, men i vissa delar som den nordliga delen såg vi knappt några turister alls.

17000 steg har jag tillägnat den här delen av världen idag.

Nu är det sovdags, så kanske vi lyckas fånga en gondol imorgon, vi vet ju att de finns nu och var de bor.

Buona notte!!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Periocular dermatit

Jag har haft utslag runt ögonen sen i våras och har smörjt med kortisonsalva eftersom det var det som min husläkare skrev ut. Det har inte blivit bättre utan varit kliigt, rött och irriterat. Inte så kul heller även om det inte synts så väl tack vare glasögonen. Har trott det varit allergi och eksem och provat att utesluta olika livsmedel men inget har hjälpt. Gjorde ett allergitest också som inte visade nåt. Förra måndagen fick jag nog och tänkte boka en tid hos husläkaren men valde istället att utnyttja jobbets sjukvårdsförsäkring och fick en tid samma dag hos en hudläkare samma dag. Han tittade på mina utslag och sa att det är inget eksem eller allergi utan något som heter Periocular dermatit. Intressant fall dessutom eftersom jag har det mesta runt ögonen, vanligast runt munnen och då heter det Perioral dermatit. Han fotade mina utslag för att använda i utbildning. Tyvärr så vet allmänläkare sällan vad det är och skriver ut kortisonsalva vilket bara gör det värre. PD är

Gardiner

När vi beställde växthuset köpte vi till solskydd som ska reflektera värmen och ljuset. Men den kändes rätt tråkig så det fick bli spetsgardiner från IKEA istället. Vi använde vajrar som vi spände i taket och på väggen där taket börjar. Satte fast gardinerna med klämmor och hängde på vajrarna.   Så här blev det. Superbra tycker jag, är så nöjd. Både mysigt och skyddar mot solen.  Inifrån växthuset.  Utifrån ser det ut så här. Vi har redan tillbringat ganska många kvällar här med ett glas vin och bara njutit. Så härligt när något blir så bra som man tänkt sig. Plantorna verkar också trivas och växer som tusan.

Mina nya glasögon då....

Jag är nöjd :) Ser bra dessutom.....