tisdag 9 juli 2013

Rom

Ligger lite efter med bloggandet. Har fullt upp med att njuta av livet typ. Men här är lite av vad vi hann med i Rom.

När vi kom till Rom och checkat in oc ätit en god carbonara så hälsade vi på jacuzzin på taket på hotellet. Efter att nån fixat den så bubblade den också :)

Som synes så ser Bernt väldans nöjd ut :)

På kvällen hade vi bestämt träff med Bernts bror Tobbe och hans sambo Jennie. Här är bröderna fullt upptagna med att hitta bästa vägen till kvällens restaurang.

Restaurangen som Jennie hittat heter Alfredo e Ada och har funnits sedan 1947 då Ada startade den i sitt hem. Serverar ett par rätter per kväll och jag och Jennie åt en lasagne med zucchini som var fantastiskt god.

Nästa dag strosade vi runt i Trastevere. Bernt köpte en handgjord sidenslips och vi blev överraskade av ett åskväder när vu var på väg upp till Gribaldimonumentet för att få en fin utsikt över stan.

Verkar vara ett populärt ställe för bröllopsfoton två brudpar var där på den korta tid var där.

Bi var in i St Maria kyrkan som ska vara den vackraste i Rom och det stämmer säkert. Vacker är den och ett par hade nyss vandrat upp för den fina gången för att vigas.

Tobbe och Jennie. Vi hade tre trevliga och roliga dagar tillsammans.

Lite nattbilder. Colosseum, Piazza Popolo och Spanska trappan eller Spanish trap som den också kallas ;)

Hälsat på Pantheon och ätit den godaste glass jag kan minnas att jag ätit.

Druckit Spritz i värmen.

Konstaterat att temperaturen sjunker med tio grader minst när vi blev dränkta av ett skyfall och sett det mäktigaste åskväder vi sett.

Tja det var en del av vad vi gjort. Gått massor ca 20000 steg per dag... Letat restauranger som inte finns längre.

Testat Aperitivo som innebär att vissa barer har buffé som man får äta hur mycket man vill när man betslar för det man vill dricka...

Ciao ciao

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar