torsdag 21 november 2013

Sticknörd....???!!!

Ja det är nog hög nördvarning på det här att titta på timmar av stickning på TV. I Norge hade man en helkväll (Strikkenatt) om/med stickning för ett par veckor sen. Det kan man se på webben nu och det är många timmar, totalt 14 tror jag.....

Perfekt att ha på den ena skärmen medans jag jobbar på den andra. Har varit rätt effektiv idag, laddat nästan alla tabeller som jag skapade igår, bara 1 som trilskas fortfarande, men den får nog ge sig den också

Så mycket fint och duktiga stickare. Norge har ju en fin tradition med sina Selbuvantar, norsktröjor osv. Så det är lite av varje. Mycket inspirerande.

Andra delen handlar om att slå ett världsrekord att sticka en tröja på fem timmar. En person som klipper ett får och sedan 7 stycken som spinner garn och stickar. Fantastiskt duktiga är de i alla fall. Garnet de spinner är 2-trådigt och så jämnt och fint, inga nybörjare där inte..... Tror det är New Zeeland som har världsrekordet.

Jag blir också sugen på att spinna. Spann lite när jag gick textilutbildningen när jag var ung (yngre...) men det är ju ett par evigheter sen, typ 35 år sen. Då fick vi spinna både ull och lin. Men det blir kanske det också så småningom, har så mycket jag vill göra och då får det väl bli så.

Länk för den som är intresserad http://tv.nrk.no/serie/nasjonal-strikkekveld/dvnr30004013/01-11-2013

Tidelitam....

2 kommentarer:

  1. Fotomässan? Är där på lördag 😊kram Di

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi är där på söndag, enda dagen som funkar för oss. Synd att vi inte kan träffas. Kram

      Radera