lördag 23 april 2016

Sjuk, HDR, My Precious II mm


När man är hemma förkyld och kommit över sovstadiet, dvs första dygne-t/n när det bara är kudden som hägrar så kan man ju använda tiden lite konstruktivt och inte bara kolla på Netflix.

Så för mig har det blivit ett antal timmar med Youtube och Moderskeppets fotokurser. My Precious II, Sony A7, som jag haft snart ett år har en massa inställningar och funktioner som jag inte lärt mig och utnyttjat. Har köpt en bok om kameran men inte tagit mig igenom den ännu, jag har ju ett litet motstånd att läsa utan tycker bättre om att lyssna eller se när nån förklarar. Hittade en massa bra info på Youtube om min kamera så nu vill jag ut och fota och använda mina nya kunskaper. En av dem handlade om HDR med just min kamera så det var dubbelt bra. 

Jag gillar att leka och testa funktioner och inställningar med mina bilder. Att förhöja effekten och visa vad jag vill förmedla med bilden eller kanske bara göra nåt för att det blir en häftig effekt. En bild som från början är rätt tråkig kan bli mera intressant när man gör den svartvit, höjer konstrasten och lägger på lite filter eller effekter. 

Jag vet att andra tycker att bilder ska vara så lite redigerade och bildbehandlade som möjligt och helst vara perfekt vid fototillfället. Fine, det är upp till var och en. Ibland ändrar jag bara lite på exponeringen, eftersom jag tar mina bilder lite mörka, beskär dem och ökar kontrasten och på så sätt har en bra bild. 

Här är några bilder jag lekt med senaste dagarna när jag varit hemma och nån sen tidigare som jag är nöjd med. Det blir svart-vitt tema idag.

Isbrytaren Ymer fotad en gråmulen småregnig dag i Norrtälje för några veckor sen när jag precis köpt mitt nya vidvinkelobjektiv. En tråkig bild från början som blev lite dramatisk efter redigeringen.

Rulltrappan ner till tunnelbanan i Slussen, passade på när det var tomt nedanför mig. Ska testa flera såna bilder.

Stigen ute på udden som vi fotat sååå många gånger.

En bild från några månader som jag tog en tidig morgon på Hötorget. Tagen med mobilen och sedan lite filter och annat.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar