onsdag 27 april 2016

Sömn och drömmar

Mitt Mi-band registrerar sömn förutom steg och det är intressant att kolla hur sömnen varit. 

De mörka fälten visar djupsömn och ju mer djupsömn jag haft desto mera utvilad känner jag mig. Det här var igår natt, en bra natt med många perioder av djupsömn och lite vakentid. Såklart borde ha gått och lagt mig tidigare och haft fler sömntimmar totalt, men det är så det är, kvällarna går så  snabbt.

Har jobbat lite på det att få mera djupsömn och sova bättre utan att vakna på natten som jag gör periodvis. Testar mig fram för att se vad det är som påverkar min sömn och nu verkar jag vara på rätt väg,  fortsätter att testa mig fram.

Jag försöker dessutom komma ihåg mina drömmar och tolka dem. Det är jätteintressant. Gick en kurs i drömtolkning för en massa år sen och nu har jag tagit upp det igen. Drömmar är så flyktiga så det gäller att fånga dem  innan de flyr. Jag tror att vi har mycket att lära oss av våra drömmar, att det är ett sätt att lära sig mer om sig själv, en form av personlig utveckling. 

Har hållit på med det nu i snart 1,5 månad och skriver varje dag, dels som dagbok och sedan drömmarna för att kunna se om det som hänt på dagen påverkar drömmandet. Att skriva och reflektera är jättebra, det har varit lite tufft sista månaden så det är ett bra sätt att bearbeta det som händer också.

Det svåraste är att komma ihåg vad jag drömmer. Ibland finns det bara fragment eller känslan kvar efter drömmen/drömmarna men det kan vara viktiga pusselbitar även det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar