onsdag 30 juni 2010

I underjorden mm

Efter lite sovmorgon hämtade vi chevan och åkte till stranden.


Psili Amos blev det idag. En jättefin sandstrand och långgrunt, man fick gå halvvägs till Turkiet, som syns i bakgrunden, för att kunna doppa sig. Vet inte vad psili Amos betyder men det verkar alltid vara fina sandstränder. När vi var nöjda med solandet och badandet = lite röda så åkte vi tillbaka mot pythagorion.

Vi åkte till Evapalinos tunnel som grävdes 524 f.kr för att säkra vattenförsörjningen för staden som då var huvudstad och hade 80000 invånare (1330 idag). Den består av två tunnlar en övre som man kan gå i och sen en undre för vatten. Totalt är tunneln 1034 meter men man får bara gå de första 100.


Första tio metrarna är den väldigt smal och låg, fast jag hade inga problem att gå rak....
Många dog under byggandet och tunneln användes sedan av stadsborna för att gömma sig för pirater. Dagens pirater behöver man ju inte gömma sig för... Nåja, slut på dagens historielektion ;)Sedan åkte vi vidare för att kolla in psili Amos nr 2 som ligger på den sydvästra delen av ön. Krokiga vägar över bergen för att ta sig dit. Fantastiska vyer. Inget mer badande för klockan var mycket.


En bild från "resedagboken" brukar skriva men i år blir det lite teckningar istället. Den ovan föreställer måndagens aktiviteter.

Nu sovdags.
Kalinichta på er.

- Skickat från min iPhone

2 kommentarer:

  1. Hur mysigt som helst verkar ni ha det! Vad duktig du var att teckna :) det visste jag inte! kram D

    SvaraRadera
  2. Smart med dagbok i MindMap form :)
    Ni verkar a det hur bra som helst. Här är vädret som tur är soligt och badvarmt. Fast inte med samma temperaturer som för er.

    Ha det bäst

    SvaraRadera