lördag 12 juni 2010

Blommor, bröd och en Mac

Min Mac hann före mig hem, den kom i torsdags eftermiddag och jag kom hem mitt i natten, ca halv ett eftersom det blev ändrade planer. Hämtade upp en bil och körde den hem, en brilliant-gul Audi, inte postgul i alla fall. Gick alldeles utmärkt att köra trots att det regnde och regnade, Spotify måste vara bland det bästa som hänt när det gäller musik under senaste åren. Kopplade in min iPhone till bilstereon, perfekt.
Packade upp min Mac när jag kom hem, sen så blev det inte så mycket mera, rätt trött. Startade den och satte den på laddning.
Fredag var det dags för min jubileumslunch för att jag fyllt 30, nej visstja varit anställd i 30 år. Hägerstalunds Wärdshus hade god mat. Toast skagen och kalvfilé blev det för min del. Fick fina blommor av företaget också. Kul och trevlig lunch var det.

På kvällen åkte vi till Uppsala med Gula Faran, eller vad den nu kan heta, sonen kör den upp till Jämtland i kväll för slutlig leverans till sin nye ägare.

Det blev middag på en grekisk restaurang i Uppsala, vi har varit där nångång förut och köpt mat några gånger när vi hälsat på sonen, så vi är stamgäster säger de som jobbar där. God mat, grekisk meze till förrätt och sen jättegod pasta, kom på att jag inte ätit pasta på jättelänge, blir bara en massa annan konstg mat när man är Köpenhamn.

Idag har varit en lugn dag, har ägnat mig lite åt att komma underfund om hur Mac fungerar, inte så svårt förvisso, men det tar lite tid att installera de program man behöver osv.

Åsså har jag bakat bröd, andra gången nu på ett par veckor. Vi har gjort egen surdeg både av råg och vete, så den här gången blev det bröd med grovt rågmjöl, havregryn, honung och rågsurdeg. Riktigt goda dessutom. Lite mer omständigt än att baka vanligt bröd men det är värt det, krävs lite mer planering bara.
- Skickat från min iPhone

5 kommentarer:

 1. grattis till 30 åren :) och var också på grekisk restaurang i Uppsala Tzatziki vid ån...:) god mat, mysigt ställe...kul att du också gjort surdegsbröd, jäser dom upp ordentligt för dig? Mina blir inte alltid så stora som du kanske sett....Nå..ha en fin vecka och njut av dagen! kram

  SvaraRadera
 2. grattis till 30 åren :) och var också på grekisk restaurang i Uppsala Tzatziki vid ån...:) god mat, mysigt ställe...kul att du också gjort surdegsbröd, jäser dom upp ordentligt för dig? Mina blir inte alltid så stora som du kanske sett....Nå..ha en fin vecka och njut av dagen! kram

  SvaraRadera
 3. Mysigt med brödbak!
  Här i Ösd har indiska restaurangen Goa gått i graven till förmån för en grekisk dito. Kommer att sakna nan-brödet men ska bli spännande att se vad de har för grekiskt att erbjuda.
  Må väl!

  SvaraRadera
 4. @Di - de första bröden jag gjorde, typ grekiska lantbröd, blev väldigt platta och ganska smaklöst. Bullarna jag gjorde nu sist jäste bättre. Så det tar väl lite tid att lära sig. Vi har också testat den vid ån, men den här är bättre - säger sonen, och vi är ju som sagt stammisar ;)

  @Sus - var låg Goa, var det på söder? Grekiskt är gott, snart blir det ännu mera grekiskt "på riktigt" ;)

  SvaraRadera
 5. Goa låg först nedanför Campus (f.d.café Mona) och sen mitt emot Permans cafe och hette nog News innan Goa flyttade in. Jag ska kolla in stället, om inte annat så på semestern.

  SvaraRadera