Fortsätt till huvudinnehåll

Kambi beach och bergsklättring




Idag blev det kambi beach. Skulle inte vara så långt enligt vår hyresvärd. Sen sa våra engelska grannar att det fanns en genväg dit istället för att gå vägen.

Så vi gick den väg vi trodde var genvägen. Först typ hundratusen trappsteg upp sen en smal stig uppför berget. När vi äntligen var uppe på berget insåg vi att vi gått alldeles för långt så vi fick gå tillbaka nerför vägen, inte berget, för att komma till vägen ner till kambi.



Sen var det nästan lika långt ner till stranden. Antingen kunde man gå typ tusen trappsteg ner eller också gå en lite längre väg med bara hundra trappsteg. Vi tog den längre vägen. Men det var värt det när vi kom ner till stranden. Jätteskönt. Behövdes ett dopp efter den promenaden.

Hem tog vi den kortare genvägen. Mycket enklare. Blev en siesta när vi kom hem. Har haft lite huvudvärk idag troligtvis för att jag druckit för lite, vatten alltså ;)


Nu har vi satt oss på en restaurang på huvudgatan upp genom stan. Väntar på maten spenat, saganaki och sen sovlaki till huvudrätt.

Om man ska bedöma restauranger efter hur många katter man har vid borden så har den här 3. Rekordet var igår med 9!! katter.



En vy över stan


Fourni

En dag kvar här. Blir nog psili Amos imorgon. Finns en sån även här. Sen blir det en blängtidig morgon på fredag. Färjan går härifrån 5.05!! Och den lär inte vänta på oss om vi inte är där.

Kalinichta

Kommentarer

  1. Genvägar är senvägar. En gammal sanning som står sej ännu.
    Fast i gengäld är det ju den som går vilse som finner nya vägar.

    Ha det bäst

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Periocular dermatit

Jag har haft utslag runt ögonen sen i våras och har smörjt med kortisonsalva eftersom det var det som min husläkare skrev ut. Det har inte blivit bättre utan varit kliigt, rött och irriterat. Inte så kul heller även om det inte synts så väl tack vare glasögonen. Har trott det varit allergi och eksem och provat att utesluta olika livsmedel men inget har hjälpt. Gjorde ett allergitest också som inte visade nåt. Förra måndagen fick jag nog och tänkte boka en tid hos husläkaren men valde istället att utnyttja jobbets sjukvårdsförsäkring och fick en tid samma dag hos en hudläkare samma dag. Han tittade på mina utslag och sa att det är inget eksem eller allergi utan något som heter Periocular dermatit. Intressant fall dessutom eftersom jag har det mesta runt ögonen, vanligast runt munnen och då heter det Perioral dermatit. Han fotade mina utslag för att använda i utbildning. Tyvärr så vet allmänläkare sällan vad det är och skriver ut kortisonsalva vilket bara gör det värre. PD är

Gardiner

När vi beställde växthuset köpte vi till solskydd som ska reflektera värmen och ljuset. Men den kändes rätt tråkig så det fick bli spetsgardiner från IKEA istället. Vi använde vajrar som vi spände i taket och på väggen där taket börjar. Satte fast gardinerna med klämmor och hängde på vajrarna.   Så här blev det. Superbra tycker jag, är så nöjd. Både mysigt och skyddar mot solen.  Inifrån växthuset.  Utifrån ser det ut så här. Vi har redan tillbringat ganska många kvällar här med ett glas vin och bara njutit. Så härligt när något blir så bra som man tänkt sig. Plantorna verkar också trivas och växer som tusan.

Mina nya glasögon då....

Jag är nöjd :) Ser bra dessutom.....