lördag 30 juni 2012

Fredag i Aten

Oj så fort tiden går. Vi har varit här två dygn och det känns som mycket längre.

Vi utforskar Aten till fots och både igår och idag har det blivit 25000 steg.

Vi bort en bit bort från centrum så det gör ju en del. Nästa gång ska vi nog bo närmare centrum. Hotellet är bra med pool på taket och fritt wifi. Rummen är hyfsat stora och har balkong. Frukosten är nog det jag är minst nöjd med. Amerikansk frukostbuffe kallas det och det är mycket sötslisk som smält choklad!! och en massa bakverk som mer känns sim fikabröd för mig. Det finns ägg, jättehårdkokta=gröna, ost, skinka osv så jag överlever :)

Efter lite strosande runt stan och stärkta med kaffe sp gick vi upp till akropolis, akro betyder klippa och polis stad så det är staden på klippan. Den började byggas 6000 år f.kr. Finns mer info på länken för den som vill.

På bilden ser man en del av Parthenon, ett tempel till Athena Atens skyddsgudinna, som byggdes ca 450 år f.kr.

Intressant att vara på en plats med så mycket historia. Man känner historiens vingslag. Det är så häftigt också med alla trappor och vägar med marmor.

Inte alla så jobbigt som jag trodde att gå upp till akropolis trots värmen. Jag är verkligen glad över att se resultat av träningen, jag orkar mycket mera nu.

Fantastik utsikt över stan uppifrån akropolis. Aten är verkligen en stor stad, dels bor det ju 3,5 miljoner människor här men sen är det ju inte så mycket höghus heller så det blir yta istället.

Efter akropolis blev det en sen lunch och sen vandrade igenom Fleamarket. Där finns verkligen allt. Jag köpte en solhatt för min näsa och panna hade fått en väldigt röd färg. Axlarna med för den delen...

Sedan strosade vi tillbaka till hotellet och badade i poolen på taket. Lite siesta innan vi gick in till stan igen för middag.

Helt underbart när det är varmt mitt i natten när man är på väg hem. me like :)

1 kommentar:

  1. Åh vad mysigt med sol och värme och spännande att få ta del av Atens vackra vyer! Kul att du märker resultat av dina träningar!Kram

    SvaraRadera