Fortsätt till huvudinnehåll

400 meter sidenband och hamburgare


Fick ett paket från Kina idag med sidenband för sidenbandsbroderi så nu ska det broderas. 400 meter borde räcka en stund tycker jag....



Sen har vi det här med hamburgarna då. Har faktiskt funderat på det under ganska lång tid, inte hela tiden men när vi steker frysta färdiga hamburgare, som i det här fallet Änglamarks ekologiska, så är de runda men blir alltid ovala när de är färdigstekta. Hos hamburgerkedjorna så är de alltid runda när de är färdigstekta.

Min kollega tycker jag har väldigt bekymmersfritt liv som inte har värre bekymmer än så och så är det ju förvisso. Har engagerat både honom och en kollega till i ämnet som ska återkomma med sina erfarenheter, diskuterade det med dottern också igår som har läst mycket om livsmedel osv i sin utbildning.
Nån som har en bra teori om varför hamburgarna uppför sig så här?

Berättade häromdan att jag lämnat in min kamera på Sony Center, det gjorde jag i onsdags och i fredags gick de i konkurs. Så nu ska jag försöka ta reda på var min kamera är, om den hann bli skickad på service eller om den är kvar i butiken.

Har tränat för första gången i år, åkte iväg till gymmet med BG efter jobbet och det var typ miljoner människor där, får bli morgonträning istället. Gick en kvart på gångbandet, sen funkade det inte längre, har så ont i ena hälsenan, vet inte vad jag ska göra. Det blev axlar, rygg och armar innan jag gav upp.

Av nån anledning kom vi in på dammråttor på jobbet idag och vad de kallas på engelska. På brittisk engelska heter de dust rabbit och på amerikansk engelska dust bunny. Så har jag lärt mig nåt nytt idag också. Kan ju vara bra att veta eftersom jag är norrlänning och nån kanske ber mig kolla om det är dammigt under sängen :)

Nu sova, natti natti.

Kommentarer

  1. Hm..den frågan om hamburgare har vi inte funderat på, däremot funderas det väldigt mkt på var duvungarna är?Har du sett en duvunge? Föds dom stora eller?...här
    Härliga sidenband! Sånna kunde jag behöva till mina armband :). På tal om tokiga drömmar så träffades vi i nattens dröm alla 4a :) sen var jag helt plötsligt ensam och sprang ikapp tåget..men fick inte åka med innan jag tävlat runt en löparbana där jag sprang med en massa löpare och chauffören av tåget...jag vann ;) så märkliga drömmar vi har både du å jag! Ha en fin dag

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är också en sak att fundera på. Vet att jag har gjort det tidigare och skrivit något om det här i bloggen. En kollega sa att det är sparvungar från början som sen blev duvor efter som man aldrig ser till några duvungar ;)

      Sidenbanden är nog lite för tunna för dina armband, de här är ju så tunna för att man ska kunna dra dem igenom tyget när man broderar. Men det finns säkert andra typer av band man kan beställa därifrån jag beställt.

      Mmm drömmar är märkliga... är inne i en sån period nu och jag häpnar ibland när jag tänker efter vad jag drömt. Kram

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Periocular dermatit

Jag har haft utslag runt ögonen sen i våras och har smörjt med kortisonsalva eftersom det var det som min husläkare skrev ut. Det har inte blivit bättre utan varit kliigt, rött och irriterat. Inte så kul heller även om det inte synts så väl tack vare glasögonen. Har trott det varit allergi och eksem och provat att utesluta olika livsmedel men inget har hjälpt. Gjorde ett allergitest också som inte visade nåt. Förra måndagen fick jag nog och tänkte boka en tid hos husläkaren men valde istället att utnyttja jobbets sjukvårdsförsäkring och fick en tid samma dag hos en hudläkare samma dag. Han tittade på mina utslag och sa att det är inget eksem eller allergi utan något som heter Periocular dermatit. Intressant fall dessutom eftersom jag har det mesta runt ögonen, vanligast runt munnen och då heter det Perioral dermatit. Han fotade mina utslag för att använda i utbildning. Tyvärr så vet allmänläkare sällan vad det är och skriver ut kortisonsalva vilket bara gör det värre. PD är

Gardiner

När vi beställde växthuset köpte vi till solskydd som ska reflektera värmen och ljuset. Men den kändes rätt tråkig så det fick bli spetsgardiner från IKEA istället. Vi använde vajrar som vi spände i taket och på väggen där taket börjar. Satte fast gardinerna med klämmor och hängde på vajrarna.   Så här blev det. Superbra tycker jag, är så nöjd. Både mysigt och skyddar mot solen.  Inifrån växthuset.  Utifrån ser det ut så här. Vi har redan tillbringat ganska många kvällar här med ett glas vin och bara njutit. Så härligt när något blir så bra som man tänkt sig. Plantorna verkar också trivas och växer som tusan.

Mina nya glasögon då....

Jag är nöjd :) Ser bra dessutom.....