lördag 16 maj 2015

En trevlig kväll igår

Åkte in till stan igår för att träffa finaste Åsa och äta middag och prata. Sen hade vi lite roligt när vi skulle hitta ut till hotellet, jag körde och litade på att Åsa hade koll på hur vi skulle köra och hon trodde väl att jag hade koll. Det blev lite sightseeing och vi tog mobilen till hjälp till slut för att hitta rätt. Vi hann i tid i alla fall och hade trevligt under tiden :) 

Sen åkte vi ut till Lidingö och lyssnade på Elaine Aron som pratade om HSP dvs Highly Sensitive Persons. Hon är psykolog och forskare och är den som kommit fram till att 20% har den personlighetstypen. Hon har även skrivit ett antal böcker om det.  Finns även ett test man kan göra och enligt den har jag den personlighetstypen och det har gett mig förståelsen varför jag reagerar som jag gör i olika situationer. Det har också hjälpt mig att förstå hur jag kan göra för att må bättre och att jag behöver vila och återhämtning för att orka med min vardag. 

Föredraget var väl rätt intressant, det var mycket fakta om sin forskning och hur hon gått till väga och kommit fram till sina slutsatser. Andra delen svarade hon på frågor som publiken fått skriva ner och lagt i en låda under pausen. 

Här finns mer info + tester för den som är intresserad. http://www.hsperson.se/

Det var en fantastiskt fin solnedgång från Scandic Foresta på Lidingö där vi höll till. Lidingöbron i förgrunden. Lite svårt att få till en bra bild även med Precious II men det kanske beror på mig mer än kameran. 

1 kommentar:

  1. Mycket trevlig kväll. Tack vännen <3

    SvaraRadera