måndag 11 maj 2015

Lite bilder från idag

Imorse tog jag bussen till Löwenströmska och sedan gick jag hem i det härliga vädret, dels för att det är skönt att gå men också för att kunna ta lite bilder med nya kameran Sony A7 aka Precious II.

Mycket nöjd med vad vi åstadkommit så här långt. Lätt att få skarpa bilder och använda kort skärpedjup som jag gillar. Fantastiskt bra färgåtergivning tycker jag. Bilderna nedan har jag inte gjort mycket med. Beskurit en del, ändrat lite kontrast/exponering på några men det är så lite. Brukar behöva göra mer. 

Funderade ett tag om det var fel på kameran eftersom displayen slocknade lite emellanåt men sen har jag läst på att den gör det om man kommer för nära med handen t.ex och skuggar den. Men det går att ställa in tror jag. Sen ska man nog stänga av wifi när man inte använder det för precis som med mobilen drar det mycket ström när man har det igång. Ett extra batteri står högt på önskelistan känner jag. 
Vackra tulpaner utanför grannhuset.

Jag har en viss förkärlek för portar och dörrar, den här finns på en lagård jag passerade när jag gick ner till Fysingen.

Fysingen.


Häggen blommar och får mig att må jättedåligt. Det är nog den enda blomning jag reagerar på.

Här vilar ett stort monster, eller vad det nu är :)

Såå vackert i skogen, med all skir grönska.

Slånbärsbuskarna har börjat blomma. Med kort skärpedjup såklart :)

Lönnen har snart blommat klart och börjar få vackra gröna blad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar