torsdag 18 juni 2015

Döda Fallet och Hängbron

När vi var upp till Jämtland för några veckor sen gjorde vi ett par stopp på vägen för att leta igen Hängbron över Indalsälven som varken Bernt eller jag hört talas om trots att han har bott ganska nära den. Den byggdes 1914 och är 109 meter och byggdes främst för att skolbarnen som bodde på den södra sidan skulle ta sig över till skolan i Ede som låg på andra sidan. Nu har den rustats upp och går att använda igen. En av stenkistorna

Väldigt svart vatten i älven

Vi stannade till i Döda fallet också, dit har jag inte varit sen jag var dit på skolresa för typ 100 år sen eller så. Det är ett mäktigt område. 


Kungsstenen, lite svårt att se men det står Oscar där, sen Oscar II besökte Döda Fallet 1890.När jag var dit på skolresa kommer jag ihåg att det var jättelånga trappor, nu har man byggt ramper så det är betydligt lättare att ta sig fram i en snitslad bana.


Det var grått och regnigt den där dan vi var där men häftigt ljus så att det blev väldigt starka färger på det gröna.
Mono dendri, betyder ensamt träd på grekiska. Finns en strand som heter så på en av öarna vi brukar åka till och den heter det för att det, just det, finns ett enda träd på stranden.

 
Åsså lite andra fina bilder. 

En båt nere vid Indalsälvens strand.

LinneaHar jag sagt det att jag är väldigt nöjd med min Sony A7?
Jo det har jag nog, men det tål att upprepas, den tar fantastiska bilder :)

2 kommentarer:

  1. Ja fina bilder leveras 😊kul att du är nöjd med den! Kameran alltså😉. Själv är jag supernöjd med min nya Nikon7200 och objektivet 18-300 mm jag också fick av Mojen😊snällt nog. Så lusten till fotot har återvänt! Äntligen😊

    SvaraRadera