tisdag 30 juni 2015

Lipsi, Katsadia och Delilia


Efter en skön natts sömn och sovmorgon till 8 så började vi dagen med att kolla in "Nisse" (Nisos Kalymnos) färjan som går mellan Kalymnos - Samos. Roligt att titta på folk som kommer och åker, hur effektiva de är med att lossa och lasta och sen förhandlingarna mellan rumsuthyrarna och de nya ö-luffarna som kommer till ön. Det är ett skådespel varje gång och vi har första parkett på vår balkong.

En av fiskarna lagar nät

Andra hämtar hö till sina kossor/getter

Bernt väntar på badbussen till Katsadia

För säkerhetsskull har de satt upp en lapp på bussen om nu någon skulle ta den för något annat.

Framme vid Katsadia, den strand vi oftast är på här på Lipsi. Ganska långgrunt, inte så mycket folk, några Tamarisker som ger skugga. Jag snorklade idag och det är jättehärligt. Det var här jag lärde mig snorkla för 3 år sen när Åse, *vinkar*, lånade mig sin cyklop och snorkel. Nästa dag köpte jag en egen snorkel och cyklop. Det är så häftigt, meditativt att flyta omkring och titta på världen under ytan, lite fiskar, det fina mönster som bildas när solen bryter vattenytan, nån krabba, det underbart vackra blå vattnet.

När vi badat och solat ett par timmar gick vi upp till restaurangen på Katsadia, det är ett väldigt avkopplande ställe där man kan sitta länge och bara njuta. Jättegod mat har de också, det blev bara vegetariska rätter idag. Deras sallad, Briam, dvs grönsaker stekta i ugn och Crazy Feta, feta ost gratinerad i ugn med tomater bl.a.

Vackra bouganvillas som växer över taket på Delilia

Vy ner mot havet

Mera bouganvillas

Efter vår långa lunch och mera badande och solande (eller halvsovande - jag) så gick vi tillbaka till staden. Inte så långt, men man börjar med en lång jättebrant backe som är lite jobbig, framöver allt när det är typ 32 grader varmt men det gick bättre än väntat. Blev lite fotande på vägen tillbaka. 
Fina druvor på en gård mitt i backen.

Fin vy över viken bortomför där vi badade.

Katsadia

Utstirrade av en get blev vi också

Kyrkor finns det gott om på den här ön. Bernt funderar på om varannan person har en egen kyrka.
Kyrktuppar har de inte, men den här kråkan tyckte visst att det behövdes en sån.

Vy över Lipsi, staden. Allra längst bort bor vi.

Kaktusarna har nästan blommat över, nån enstaka finns kvar i alla fall.

Utsikt från vår balkong, när en turk-båt åkter förbi.
De är jättefina.

Sen en liten stund senare kom en till.

Det blev en lugn hemmakväll för oss. Anna kom och frågade om vi ville ha middag. Det tackade vi såklart inte nej till. Efter en stund kom Nico upp med 4 stekta fiskar från sin fisketur inatt och ugnsstekta tomater fyllda med ris mm. Jättegott båda delarna. Så nu sitter vi här på vår balkong och njuter av lugnet. Vår handpresso-maskin är med så nu blir det en espresso och kaka till efterrätt. 

Livet är gott!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar