onsdag 6 januari 2016

Barcelona 28 december 2015

 Hemresedag, strosade runt i de gamla kvarteren när vi checkat ut och lämnat väskorna på hotellet.  Fotade, kollade på folk, som vanligt alltså.

Lite intryck från sista dagen :


Hittade lite spännande motiv. Som den här porten. Nångång ska jag göra en utställning med alla portar jag fotat.

I den här butiken köpte jag en reservoarpenna på julafton, som en julklapp till mig själv typ. 
Fick en jättefin, dyr i födelsedagspresent så det här fick bli en billigare mer "vardagspenna" om man säger så. Den trevliga damen slog in den i ett fint papper eftersom jag sa att det var en present till mig själv.

Här kunde jag blivit kvar länge om det varit så att jag varit mera för att skapa smycken. Kollade lite men eftersom jag inte ens visste vad jag ville ha gick jag ut igen.

Katalanska flaggor ser man lite överallt. Katalonien vill ju bli mer självbestämmande och har haft flera omröstningar om det men hittills har det inte gått så bra.

Hur tänkte man här då?
Nån som lekt med ståltråd eller gem och sen fått äran att göra en skulptur av den. 
Väldigt ful tycker jag.

Här kunde man skriva ut sig själv i 3D, det kanske vi ska testa nångång.

Fint, tror jag vill bo nånstans där man kan ha gröna växter ute året runt.
Känns så nu när det är -16 här.

Den här gillar jag skarpt. Så fint.

Det slitna blir vackert och grafittin stör inte tycker jag utan gör det vackrare.

Häftig gatskylt i de gamla kvarteren.

Sedan kom vi på att vi skulle leta igen gatan där det finns en massa skyltar som beskriver de som bodde i kvarteren. Den här fontänen har vi ju gått förbi flera gånger de här dagarna.

Var in på en turistbyrå och frågade men hon visste inte vad vi pratade om, men så kom jag på att jag hade den här bilden sen förut och då kunde hon tala om var den var. Gatan ligger parallellt med Las Ramblas. Några av skyltarna.

Sen dags att hämta väskorna och åka ut till flygplatsen. Kom ihåg att ta av mig mitt knäskydd innan säkerhetskontrollen. När jag gick genom säkerhetskontrollen på Arlanda hade jag inte en tanke på det så jag fick följa med två kvinnliga vakter och klä ta av mig knäskyddet som har stålskenor på sidorna. I Barcelona reagerade den på min bygel-bh. Kanske ska testa att gå naken genom säkerhetskontrollen nästa gång.... eller kanske inte. 

Några härliga dagar i Barcelona och var så säker, jag kommer tillbaka. Fast då ska jag inte ha ont i knät, det funkade rätt bra men är ändå lite jobbigt när jag inte kunde gå så mycket som jag ville.
Men... 90 000 steg på 5 dagar är nog mer än godkänt egentligen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar